Noi suntem deontologi(partea a saptea) - Mici decizii (ne)importante

Incep sa cred de o vreme incoace ca deontologia omoara Romania...nu cum spuneau baietii de la Taxi cu melodia "Criogenia, salveaza Romania". Cred ca pe zi ce trece devine din ce in ce mai sublim, mai aparte...ceva de neimaginat si cred ca din pacate, de nestapanit...de-a dreptul superb ! N-ar fi rau, ne-am gandi noi, ca pana la urma, acest principiu filozofic(daca il pot numi asa) si etic este identificat de cele mai multe ori cu domnul Immanuel Kant, lucru ce nu e putin pentru cei care cred in cele spuse de acest om.


Bun, deci nu ar fi o problema asa mare...dar cum la noi, toate valorile morale si cam de orice fel de natura se depreciaza pe masura ce timpul trece, leafa merge, omul creste si se cam tampeste, ca altfel ma gandesc ca nu s-ar intampla ceea ce se intampla in zilele noastre pe taramul minunat al frunzelor, la fel se cam duce de rapa orice fel de atribuire si legatura cu tot ceea ce inseamna principii. Ne gasim in fata faptului concret de cele mai multe ori, cand tot ceea ce afirmam sus si tare odata sau chiar de curand(ca vorba aia, daca intai glasuitorul patriei poate reevalua persoane, lucruri, doctrine, si alte basmareli din astea care nu inseamna absolut nimic in functie de zi, ora si chiar 5 minute, ma gandesc ca poporul, de fapt foarte in tema cu realitatea cotidiana, este in stare sa se adapteze la un nivel rezonabil) s-a transformat intr-un cliseu care duce fara nici un fel de dubiu la pierderea multor lucruri...printre cele mai importante enumeram respectul de sine si reciproc al persoanelor implicate colateral, instabilitatea personalitatii, demonstrarea inca o data a faptului ca marea zicala "Fapte, nu vorbe" se aplica in 99% din cazuri si ca da, romanii se pricep(daca mai era nevoie de demonstratie) la absolut tot, si ca ei in realitate nu au nevoie de nimeni si de nimic - readucem in lumina celebrul banc cu cricul.


Asa ca, pana cand un pic de simt moral, etic si ceva vorbe spuse pe bune vor aparea in jur, noi sa fim sanatosi ca la restul ne descurcam perfect ! Si la mai mare !


12 Responses
  1. Max Peter Says:

    Cred că trebuie să citesc primele şase părţi înainte de a spune ceva...


  2. Daca iti face placere, esti invitatul meu Max Peter ! Nu pot sa zic ca sunt neaparat in continuare, dar au un substrat si teme comune. O seara frumoasa !


  3. VertAnge Says:

    :)
    Ne omoara deontologia asta... Bine ca avem Taxi sa ne mai inveseleasca din cand in cand.


  4. Kant a fost şi rămâne unul dintre preferaţii/favoriţii mei. Şi chiar Sandu Şpriţ,pe care îl ştii din lecturi, apreciază munca filozofică a domnului "Chent". S-ar putea să apară un episod chiar despre el...
    Gânduri bune la ceas de seară...

    PS - da, avem această tendinţă năvalnică de a crede căne pricepem la toate. Din nefericire, în multe dintre cazuri se reduce totul la pârldalnicele de vorbe...


  5. Zodrac Says:

    Nu-ți dai seama cât de tare mă bucur când mai dau de câte o persoană care este în asentimentul meu. Suntem o țară plină de teoreticieni. Dacă 10% din vorbe s-ar transforma în fapte ar fi excepțional, dar cum nu se transformă nici 1%, și din povești doar Ion Creangă și Petre Ispirescu au trăit, noi ne târâm.


  6. Asa e VertAnge ! Multumesc de vizita si te mai astept pe aici !


  7. Cam asa ceva Cristian. Astept cu placere viitoarele tale postari. O zi buna !


  8. Da Zodrac, "mult zgomot pentru nimic", cum ar spune marele domn englez Shakespeare. Multumesc de vizita !


  9. julie Says:

    mie-mi plac discutiile personarilor din autobuz, sa vezi acolo reforme .

    de-am stii noi...


  10. Da, Julie, exact..."pe vremea lor...":)).


  11. Da, noi să fim sănătoşi...dar nici asta nu e este dat...din păcate.
    Gând bun Andrei!


  12. Multumesc la fel doamna Elena. Toate cele bune !


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !