Eu si AIESEC - first week

Dupa cum spuneam si in postul precedent, timpul pe care fiecare il dozeaza in felul sau personal e o stare de fapt...ceea ce conteaza este sa nu simti ca a trecut degeaba pe langa tine si ca ai reusit sa faci ceva pentru bunastarea ta personala, pentru starea de spirit sau pentru libertatea mintii si largirea orizonturilor.


Plecand de la aceasta premisa, trebuie sa va spun ca saptamana aceasta a fost una foarte tare din o gramada de puncte de vedere(sper sa urmeze multe altele si sa fi fost inceputul acum). In ordine cronologica(daca se pot spune asa), pot sa va spun ca saptamana trecuta am reusit sa trec de interviurile de grup si individual de la AIESEC si de luni am intrat in perioada de inductie care va consta in 3 saptamani in care fiecare dintre cei aflati ca si mine aici, va afla cu ce se mananca AIESEC, ce poate face aici, cum poate sa acumuleze experienta, sa cunoasca si sa interactioneze cu multii membri atat nationali cat si internationali, sa cunoasca povestile actualilor membri si multe alte lucruri interesante. Dupa aceste 3 saptamani urmeaza sa vedem cine devine AIESEC-er cu acte in regula, daca se pliaza pe organizatie si aceasta pe el.


De luni, am fost impartiti in 5 grupe de aproximativ 45-50 membri, fiecaruia atribuindu-se 3 coordonatori(care ne indruma spre ceea ce avem de facut zi de zi, fiind un gen de mentori). E interesant sa auzi cum actualii tai "sefi" treceau prin acelasi gen de experiente ca si tine acum un an si cum se descurcau. In acest fel pot spune ca sunt destul de fascinat de modul cum imi "sacrific" 2 sau 3 ore din viata pe zi pentru a participa la actiunile, prezentarile si toate activitatile acestei organizatii(cum spuneam, simti ca faci ceva pentru tine si se cunoaste). Am inceput prin a ne cunoaste mai bine, interactionand, prin diverse joculete, dupa care fiecare si-a ales un task, un biletel cu un alumni(un membru sau fost membru caruia trebuia sa ii afli povestea) si o lista cu acronime pe care membrii le folosesc si pe care trebuie sa le descoperim(intrebandu-i pe multi dintre ei astfel incat sa nu glumeasca cu noi). Primele 2 sarcini se realizeaza in echipa cu cei din celelalte echipe care au task-ul comun si pe care trebuie intr-un fel sa ii gasesti...dupa vreo 2 zile de "alergari" puternice, am reusit sa ii gasesc si ne pregatim de treaba.


Ca un apropo aici, sarcina mea este sa realizez o baza de date cu viitorii parteneri media AIESEC Bucuresti(si aici vorbim de jurnalisti, bloggeri, publicatii care sa scoata in relief valorile si lucrurile benefice pe care un student le poate invata din aceasta cea mai mare organizatie internationala de studenti). Pentru a detalia mai bine acest aspect, putem spune ca AIESEC iti ofera oportunitatea sa iti dezvolti orizonturile, sa devii ceea ce vrei tu sa fii, punandu-ti in valoare abilitatile, capatand experienta pe care o ai nevoie pentru a merge paralel cu facultatea la care studiezi, si bazandu-te pe lucru in echipa, pe asumarea responsabilitatilor in sarcini reale care implica lucrul cu firme si oameni din toate domeniile din diferite tari. Sunt mai multi pasi pe care ii poti urma in functie de dorintele tale si modul cum crezi ca este cel mai bine pentru tine...poti pleca in exchange in alte tari pentru a cunoaste noi culturi, oameni, expriente sau poti intai sa devii un lider de grup pentru cateva luni pentru a te cunoaste si pentru a iti extinde limitele mai bine si apoi sa urmezi calea potrivita pentru tine.


In concluzie, pura pasiune si ambitie pentru tine...ce se poate spune mai departe ?...va voi tine la curent:).

4 Responses
  1. Anonim Says:

    vezi ca e mai important atestatul decat bac-ul? :))


  2. Corect:))...bine punctat:))...uite asa face calculatorul:))...tac tac tac:))...salutari:)


  3. "a ai reusit sa faci ceva pentru bunastarea ta personala," oare chiar trebuie sa facem ceva doar pt noi? chiar trebuie sa fim asa de egoisti?


  4. Nu e vorba de egoism aici Lavinia, nu la asta ma refeream...ai inteles gresit. Tot ceea ce voiam sa subliniez in acest post este faptul ca atunci cand reusesti sa faci ceva productiv si care sa iti largeasca orizonturile, care sa iti placa, poti spune ca ai facut ceva cu adevarat bun pentru tine:). Plus ca intr-o echipa unde toata lumea lucreaza cu toata lumea, cum ai putea fi egoist ? Oare nu s-ar duce totul de rapa ? Sper ca te-am lamurit acum:)...o seara frumoasa:)


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !