Bucharest land

Dap...exact...nu v-am descris deloc de cand sunt semilocuitor(cam 62,5 % daca stau bine sa ma gandesc :)) ) de capitala(adica mai exact de vreo 2 saptamani si un pic) cum mi se pare "oraselul", daca imi place sau nu, daca m-am integrat/acomodat, etc...ei, bine, pot sa spun ca imi place aici, si sper ca si cu timpul ce va trece sa imi placa si mai tare, sa imi fac prieteni buni pe aici, cunostinte multe, sa imi gasesc ceva de facut sau poate cine stie sa fie o rampa de lansare spre who knows where(numai Domnul stie ce va fi, asa ca noi sa fim sanatosi) and so on...


Nu prea am mai avut nici timpul, nici cheful necesar sa mai explorez asa cum planuiam eu in primele zile cand m-am stabilit aici, dar asta nu inseamna ca nivelul de explorare a ramas la 0%, doar ca e undeva la nivel minim...am descoperit ca Bucurestiul este foarte scump, ca foarte lejer poti "scapa" de un milion(alias 100 RON) "aruncat" doar pe mancare...daca stam sa mai adunam aici o iesire cu prietenii sau colegii de facultate, un moft si niste bani cheltuiti pe transport, poti deveni intr-un timp foarte scurt un om "fericit" cu conturile "purificate". Am stat practic o saptamana cam fara mancare disponibila(si asta pentru ca m-am bazat pe cantina, dar aparent am facut greseala...na...asa e la inceput...nu stii rostul). Am reusit impreuna cu ceilalti 2 colegi de camera sa ne luam un frigider, si acum situatia e buna...e alta treaba cand stii ca ai mancarea ta bine pusa pe raftul din frigider si nu alergi dimineata sa gasesti ceva deschis si mai ales nu te oftici de cati bani dai pe mancare intr-o zi. Mai nou, avem si tv si am inceput sa ne gospodarim din ce in ce mai bine(vorba aceea...nimeni nu s-a nascut invatat...pot spune si ca norocul e de partea mea pentru ca ei sunt in al 4-lea an de cand stau la camin, fiind la master, deci cunosc viata de camin mult prea bine).


Revenind, am descoperit in cele cateva zile(vreo 3 la numar) pana sa incep facultatea, ca poate fi frumos sa iesi cu prietenii sa descoperi locuri, peisaje si pasiuni frumoase in Bucuresti. M-a scos un bun prieten la o plimbare cu bicicletele prin Herastrau(lasi buletinul, inchei un contract de inchiriere pe 2 ore care nu te costa nimic, si te plimbi linistit cu obiectul proaspat "achizitionat" prin tot parcul Herastrau). Zis si facut, am dat cateva ture de parc, dupa care am facut inconjurul sau, am iesit pe langa pasajul Baneasa, am reintrat in acesta si ne-am plimbat pe toata lungimea sa...foarte frumos...sper sa mai repet experienta pana sa vina racoarea:). De asemenea, am mai descoperit un super parc in Titan(am inteles ca e proaspat finalizat) in care mi-am petrecut timpul cu verisoara si nepotica mea. Am alergat impreuna ca pe vremurile cand eram mici pentru a o da pe cea mica pe rampele pentru rolleri, si radeam si noi exact ca niste copii impreuna cu ea(ce vremuri frumoase...), am intalnit cred ca vreo 10 cupluri ce se casatoreau si faceau poze cu minunatul lac sau cu fantanile arteziene cu jocuri de lumini. Am vazut un gen de tiroliana(ca la Aventura Parc, dar despre el va povestesc eu intr-un post viitor) pe care se dadeau cei mici, tarabe cu carti pe alese la preturi de 5 sau 10 lei si o insula in mijlocul lacului care e in finalizare si exclusiv pentru pensionari.


Deci...sunt destule locuri in care te poti relaxa dupa o zi grea si in care iti poti infrumuseta starea de spirit...sanatate, bunavointa si cel putin o persoana cu care sa mergi(in lipsa merge si cu prietenul rucsac si cu surorile casti). Am mai vizitat si cateva localuri, dar nu consider ca ai ce sa faci pe aici in afara de o intrunire sau mai stiu eu, un joc de biliard/snooker(concerturile si party-urile nu se pun la socoteala...momentan nu am inceput sezonul, deci o sa imi dau cu parerea dupa:D),etc..


O sa va mai povestesc impresii pe masura ce avansam in descoperirile acestui "Urban quest". Noapte buna ! 



James Blunt - Sugar-Coated

4 Responses
  1. Monica Says:

    am vb noi despre obsesia mea pt bicicleta, asa dragutule, iesim la o tura de bicicleta in prima mea zi libera...daaaa? sa nu aud scuze:))


  2. Raluca Mihai Says:

    Si mai sunt atat de multe lucruri de descoperit, te va surprinde placut orasul, desi este scump...:) Ne mai citim ;)


  3. Ok:)...deal Monica:)

    P.S.: That sounds like a challenge to me !(and I like it:D)


  4. Multumesc de sfaturi si pareri Raluca:)...ne mai citim:)...multumesc de vizita si o zi buna:)


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !