Despre oameni, valori si societate...

Salutare din nou ! Ma bucur sa fiu din nou prezent pe aici. A trecut ceva vreme de la ultimul post (cred ca undeva la vreo 2 saptamani), dar acest lucru nu poate sa ma faca decat sa imi fie dor de acest loc, unde cuvintele capata mai mult sens parca, atunci cand sunt asternute pe o foaie (fie ea chiar si virtuala).

Desi un realist convins, intotdeauna am avut mici inclinatii si spre partea umanului, prin cursurile de chitara clasica pe care le-am luat cand eram mai mic, prin pasiunea pentru istorie si partial pentru geografie si de asemenea si pentru micile atractii dezvoltate pe seama psihologiei si uneori a filozofiei. Desigur, asta daca putem considera ca economia (asa-zisa pasiunea mea mai veche) apartine tot acestei categorii, pentru ca fara  partile legate de matematica si asa mai departe, totul ar fi nesemnificativ.

Dar sa revenim...deseori ma regasesc in ipostaza de a observa anumite trasaturi ale comportamentului uman, fie el mai general sau mai specific. E cel putin interesant atunci cand gasesti un om care are un puternic sistem de valori...majoritatea nu au, sau daca au, valorile lor sunt inclinate spre alte parti ale acestei lumi care nu aduc neaparat un beneficiu sau ceva care sa ii scoata in evidenta, atunci cand raman singuri, dar alaturi de gandurile lor. Este de asemenea uneori chiar o provocare sa mai poti cauta "materiale de studiat" in momentul in care dincolo de acele straturi de praf intelectual cu care ne acoperim uneori, iese imediat la iveala, acea lipsa de caracter si potentialul neexploatat decat in cai drepte si evidente pe o strada ce se infunda.

Nu cred ca ne punem vreodata problema schimbarii sistemului de valori privit din perspectiva banilor...nu neaparat ca ar fi ei multi, mai ales ca asta e problema generala in Romania, doar ca atasate de ei, vin si alte subiecte mai delicate, ce ne definesc in mod ciudat pana la urma, ca si natie.

Si intr-un final, ca intotdeauna, lupta cea mai mare o ducem tot cu noi, pentru ca nu-i asa, totul e pe baza de alegeri...



4 Responses
  1. Bună Andrei!
    Un weekend excelentsă ai!


  2. Iar din urne iese "cine trebuie", evident... Bine ai revenit, Andreiule, toate cele bune la ceas de seară!


  3. Multumesc la fel Elena :)


  4. Cam da Cristian, si intamplator si cate o surpriza. Multumesc la fel :)


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !