Capra vecinului, statul(degeaba) si evaziunea fiscala

Ma gandeam zilele astea citind un articol de aici, despre spiritul romanesc in general cand vine vorba de capra vecinului, iarba mai verde de dincolo de gard si asa mai departe. Inca nu am prins pe de-a intregul ideea de unde izvoraste toate invidia si curiozitatea asta morbida cu ceea ce fac cei din jur, cand ar trebui sa fim mult mai preocupati de ceea ce realizam noi si ce ar trebui sa imbunatatim, dar banuiesc ca trebuie sa aiba vreo legatura cu secolele intregi de dominatie din istorie, cu o lipsa de educatie masiva sau cu mult prea mult timp liber nevalorificat.

Acum ca practic, s-a oficializat mai mult decat era, grija mare pe care o manifestam pentru vecinii si cunoscutii nostri, am putea sa fim de-a dreptul ingrijorati pentru toti ce stau si ne privesc incontinuu (indraznesc sa spun chiar cu unghia in gat uneori), doar, doar nu vor rata evenimentele speciale pe care le avem pregatite zi de zi.

Sunt curios cum va evolua acest fenomen, numit deontologic "premiere" in scopul prevenirii evaziunii fiscale. Apropo de articolul de mai sus, un om aparent destul de informat spunea si sunt convins pe buna dreptate, ca "pierderile mari la bugetul de stat pornesc chiar dinauntrul institutiei".

Serios ? N-as fi crezut...Deci nici iarna-i nu-i ca vara...


6 Responses
  1. Bună asta, Andrei, mi-a plăcut direct din titlu. "Primenirea" este bună, numai să nu descoperim aceeaşi Mărie. Cu altă pălărie, evident... O seară excelentă - dar se mai poate spune asta în vremurile de azi?


  2. Salut Cristian ! Sper sa nu se transforme ca de obicei, intr-un circ general pe banii poporului. Seara buna !


  3. Cristake Says:

    Foarte misto poza aia cu banutul regal, onor cititorii sa se gandeasca bine ce va sa insemne - banul si anul (emiterii sale). Ma refer in primul rand la planul economic si la simbolul pe care il reprezinta acel banut. Ce-am fost si ce-am ajuns,a ?

    Vivat Rex!


  4. Ma bucur ca iti place Cristake si multumesc de indemn ! Sa ne recitim cu bine !


  5. De la banutul regal la banutul murdar. Sa vezi acum natie crestina...


  6. Robert, sper sa nu iasa mai mult circ decat de obicei...chiar sper asta !


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !