Bucharest Summer University 2012

DA ! Dupa cum va povesteam si in posturile anterioare, anul acesta a fost unul foarte, foarte bun din multe puncte de vedere. Analizand experienta de lucru si imaginea formata cu, alaturi si impreuna cu ea, pot spune ca sunt foarte multumit de modul cum au decurs lucrurile.

Si iata, ca dupa aproape jumatate de an de munca, planificare, deadline-uri si alte cele, avem in fata noastra, cu o saptamana inainte, cel mai important proiect din punct de vedere studentesc si cu viziune internationala marita pe care Academia de Studii Economice din Bucuresti il realizeaza prin intermediul Senatului Studentilor(de care va povesteam aici), in parteneriat cu Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

Lasand chestiile pompoase si oficiale la o parte, BSU 2012 va reuni 50 participanti din aproximativ 30 tari, ce vor avea o experienta multiculturala impresionanta de-a lungul a celor 2 saptamani de cursuri, sesiuni de debate, workshopuri, global village, dar si jocuri de echipa ce vor duce cunostiintele, intuitiile si experienta participantilor la un alt nivel. La editia de anul acesta(a 8a de altfel), Bucurestiul va deveni capitala creativitatii si inovarii, dupa cum o recomanda si tema evenimentului "Creativity and innovation for the future businesses".

Peste cele mentionate mai sus, speakerii si specialistii internationali, alaturi de un weekend outdoor de vizitare a Romaniei, precum si numeroasele activitati distractive puse la cale de noi, organizatorii, vor adauga cel mai probabil entuziasm, pasiune si vor dezvolta perspective care poate pana atunci nu fusesera explorate.

La finalul evenimentului, participantii vor primi si 5 ECTS(credite international transferabile), in urma unui examen final. 

Pe masura ce BSU va trece prin fiecare etapa, cel mai probabil vor fi si aici sa scriu despre ea, privita prin ochii mei, alaturi de celelalte publicatii si parteneriate oficiale pe care le avem la nivel oficial. Sunt destul de entuziasmat sa vad ce iese dupa luni de munca si mai ales reactiile participantilor din strainatate cu privire la ceea ce le-am pregatit.

Asa ca pana aunci, BSU, ne vedem oficial luni, 13 august, la ceremonia de deschidere !

VIDEO 
6 Responses
  1. Bineînţeles, cu riscul (plăcut, de altfel) de a mă repeta, voi spune că te felicit. Şi îţi doresc să fii prins în cât mai multe astfel de activităţi (bine, e nevoie şi de vacanţe, totuşi, hai să nu exagerăm). Experienţă, comunicare, socializare. De fiecare dată rămâne ceva util pentru viitor.

    O după amiază cât mai bună să ai, Rappa, toate cele bune! Şi spor!


  2. Asa este Cristian ! Multumesc. Toate cele bune si mult succes si tie cu noul proiect !


  3. Cristake1974 Says:

    Felicitari si multa bafta in aceste activitati, Andrei.
    Acuma, sa te intreb ceva si despre rezultatele pe termen lung, pentru ca nu cunosc domeniul si oricum, "pe vremea mea" nu se discutau astfel de perspective.
    De exemplu un tanar bine instruit, cu experienta capatata prin astfel de evenimente universitare, ce oferta de job(uri) are la absolvire? Nu ma refer musai la o leafa mare si posibilitati de promovare, ci la eficienta lui ca specialist in economie, atat pentru institutia/firma la care va lucra, cat si pt. obste, in cele din urma. Tu ce parere ai - e mai bine sa se bage la privat sau la stat? (atat cat e posibila realitatea unei astfel de optiuni). Nu exista o tentatie puternica a muncii "afara"? De ce nu ar fi?

    Te intreb asta si pt. ca in armata, din vreo 20 de teristi in pluton, doar doi lucrasera in civilie in domenii legate de facultatea sau colegiul urmat. Asta fiind prin anul 2001.


  4. In momentul actual, singura oportunitate viabila, dupa parerea mea, de a fi undeva la stat este sa fii profesor universitar si eventual sa mai faci ceva pe langa. La privat se pot face lucruri interesante si platite bine, depinde insa de multi factori, iar tentatia muncii in afara exista, mai ales daca este recompensata la nivelul care merita.

    Dar cine stie, se mai pot schimba multe in urmatorii ani. Salutari si numai bine Cristake !


  5. pandhora Says:

    suna interesant ca am citit aici la tine...
    oricum va fi o experienta grozava...bucura-te de ea si...spor! :)


  6. Multumesc Pandhora, speram sa iasa cat mai bine :)


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !