Printre altele...

Plimbarea de aseara prin Bucuresti, cu autobuzele cu etaj de la Bucharest City Tour (de care voi povesti ulterior si in rezumatul celei de-a doua zi de la BSU), m-a facut sa ma simt impresionat in primul rand de ce lucruri frumoase avem in Romania, dar in urmatorul moment, primul gand se reducea la faptul ca din 2 ani petrecuti aici, nu cred ca vizitasem nici pe sfert obiectivele turistice respective si care sunt de o frumusete aparte.

Nu e prima data cand lucruri de genul acesta te pun serios pe ganduri...e putin abstract sa vezi ca in viteza cu care suntem obisnuiti, fiind tot timpul prinsi in tot felul de activitati, nu ne mai facem timp pentru noi decat foarte putin, uneori spre deloc. De prea multe ori alegem sa ne petrecem acele 2-3 ore ramase seara facand cu totul altceva decat acele lucruri care ne-ar putea infrumuseta starea de spirit si hrani gandurile.

Si ma gandesc ca poate de aceea, dupa o lunga perioada, atunci cand te intalnesti cu cei apropiati si faci cateva lucruri care conteaza atat pentru ei, cat si pentru tine, impreuna, bateriile sunt incarcate la nivelul la care o poti lua de la capat, impins de la spate de o putere spirituala accentuata.

Deci, cum stam cu lucrurile importante ale carierei si cum stam cu pasiunile si timpul liber ?



Bucharest Summer University 2012 - Day 1

Ieri a avut loc deschiderea oficiala a scolii internationale de vara Bucharest Summer University 2012, poate cel mai important proiect al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si a Senatului Studentesc. Dupa ce duminica seara, participantii s-au bucurat de un welcoming party, la care au avut si am avut oportunitatea de a ii cunoaste mai bine, ieri, conducerea universitatii, alaturi de sponsorii si partenerii media, au fost alaturi de noi in frumoasa ceremonia de deschidere.

Si ca sa intre "in paine" cum s-ar spune, dupa-amiaza, a avut loc primul curs, tinut pe tema "Cultural Anthropology and Organizational Change" urmat de o sesiune de teambuilding realizata de catre cea mai mare organizatie internationala de studenti, AIESEC(despre care va mai povesteam aici in urma cu aproape 2 ani). Acestia i-au ghidat spre niste joculete de teamwork, menite sa ii aduca mai aproape si sa ii duca cu gandul la importanta unitatii echipei.

De azi(ieri) inainte, in fiecare zi vor avea loc 2 sesiuni de cursuri tinute de speakeri nationali si internationali, iar seara participantii vor avea parte de o surpriza de entertainment, prin activitati care de care mai interesante.

Va las aici si cateva poze de la eveniment, si sa ne recitim cu bine !


Participantii in sala Aula Magna 

Poza de grup

Echipa organizatorilor BSU 2012

Departamentul de Marketing BSU 2012

Ce vezi prima oara intr-un aeroport ?

Ma uitam astazi atent la aproape fiecare persoana ce iesea de la bagaje din aeroportul Otopeni, in timp ce ii asteptam pe cativa din participantii de la Bucharest Summer University 2012. Nu mai calcasem intr-un aeroport de aproape 2 ani, de cand cu prima si singura mea iesire din tara, intr-o excursie de vizitarea a Parlamentului European, la Bruxelles.

Revenind la ideea postului, stand cu pancartele de welcome cu numele participantilor pe ele, am inceput sa observ la un moment dat, in timp ce cautam din priviri orice fel de fata prietenoasa, ce parea a-si recunoaste numele, emotiile de pe fetele celor care ieseau din zona bagajelor si cautau la fel de repede, pe cineva cunoscut.

Majoritatea dintre cei veniti erau asteptati...de prieteni, de familie, de sot/sotie plus minus copii. Bucuria tuturor era la cote inalte. Pareau ca nu s-au mai vazut de ceva vreme. O mica dezamagire in schimb se intrezarea pe chipurile celor ce paseau incet, asteptand parca sa ii recunoasca cineva din priviri, dupa care plecau mai departe vazandu-si de treburile si gandurile lor.

Una peste alta, o mica experienta interesanta de psihologie si faptul ca am reusit sa aduc cu bine 5 participanti catre destinatie, te fac sa te gandesti la cateva lucruri care conteaza in astfel de situatii...

Si da, desi posibilitatile de transport au evoluat iar timpul s-a redus semnificativ, intalnirile de altadata cu cei dragi, nu par a fi la fel de lungi si frecvente...


Sursa foto

Inceputul misterului...

O dilema este aceea, 
Ca atunci cand crezi ca stii
Sa atingi apoi ideea
Ca suntem doar doi copii.

Adevarul este totusi
Ca avem o varsta care,
Iti adauga doar scopuri
Si nu joaca-n balansoare.

Cand razand, se aprinde becul
Toate gandurile pleaca...
Ma grabesc s-ajung la ele
Dar nu par sa inteleaga.

Si nici tu...aici esti azi, acolo ieri
Si printre mistere ascunse
Si de dorinta patrunse,
Brusc te vad spre nicaieri.

Si interesanta e clipa
Cand te uiti retrospectiv,
Si constati ca-ntr-un moment,
Totul are un motiv.

Dar nu e nici o problema,
Chiar pot sa afirm pe bune
Ca as vrea inca o "dilema"
Sa te-observ atent pe tine.

Asa ca, incet, incet,
Timpul trece si il astept.
Eu pe el si el pe mine,
Si amandoi, zambind, pe tine !


Andrei Răduţu, 12.08.2012

Sursa foto

Rasnov(partea 1) - Hanul Lupilor

Si, da, m-am intors din nou pe plaiurile minunate cale capitalei, inapoi la treaba, ca doar, deh, in 2 zile incepe Bucharest Summer University 2012 ! Zilele acestea 3 mi le-am petrecut alaturi de cativa prieteni in apropiere de Rasnov, la ceea ce se numeste Hanul Lupilor !

Ca peisaj, ii acord un binemeritat 10, datorita amplasamentului din natura, locatia nefiind inconjurata decat de cateva case in constructie si de platouri. Ca locatie, ii acord un rezonabil 7, datorita izolarii de lume, datorita celor 5 sau 6 km pe care ii strabateai cu masina pe un drum de tara, si bineinteles datorita faptului ca daca aveai nevoie de ceva, fie apelai la cei de la hotel, fie mergeai in oras. Iar ca tratare si conditii, Hanul Lupilor intampina urmatoarele aspecte : este dotat superb in camere pentru cele 3 stele pe care le are. Zice-se in oferta ca biliardul, tenis de masa, si sala de fitness, alaturi de piscina si echitatie fac ceva sublim din aceasta locatie. In realitate, cele descrise putin mai sus nu sunt chiar la cel mai inalt nivel, asa ca sa zicem ca mediu ar fi ok. O alta problema este ca portile se manevreaza electric daca cei de la receptie sunt pe acolo. Ei cam au grija sa fie, pana pe la un 22:30 - 23:00, cand brusc nu mai gasesti pe nimeni, receptia este inchisa, la fel si accesul la frigider si deci, esti cam captiv in perimetrul zonei.

Ar mai fi de mentionat faptul ca luminile sunt surprinzator de stinse noaptea, asa ca daca treci intamplator pe langa Hanul Lupilor, poti avea senzatia, fara nici un fel de problema, ca nu locuieste nimeni acolo. Adaugand si la tratare si conditii cu un 10 pe camere si 5 pe receptie, rezulta un simpatic 7,5.

Ceea ce compenseaza insa, dincolo de toate, este atmosfera de afara, atat ziua cat si noaptea, foisorul la care te poti relaxa si noaptea, aspectul rustic al hanului, acesta fiind in mare parte construit din lemn, si bineinteles, un paznic de netrecut, sub forma unui caine incredibil de destept.

Imi pare rau momentan ca nu am cum sa descarc pozele in laptop, dar voi reveni.

Bucharest Summer University 2012

DA ! Dupa cum va povesteam si in posturile anterioare, anul acesta a fost unul foarte, foarte bun din multe puncte de vedere. Analizand experienta de lucru si imaginea formata cu, alaturi si impreuna cu ea, pot spune ca sunt foarte multumit de modul cum au decurs lucrurile.

Si iata, ca dupa aproape jumatate de an de munca, planificare, deadline-uri si alte cele, avem in fata noastra, cu o saptamana inainte, cel mai important proiect din punct de vedere studentesc si cu viziune internationala marita pe care Academia de Studii Economice din Bucuresti il realizeaza prin intermediul Senatului Studentilor(de care va povesteam aici), in parteneriat cu Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

Lasand chestiile pompoase si oficiale la o parte, BSU 2012 va reuni 50 participanti din aproximativ 30 tari, ce vor avea o experienta multiculturala impresionanta de-a lungul a celor 2 saptamani de cursuri, sesiuni de debate, workshopuri, global village, dar si jocuri de echipa ce vor duce cunostiintele, intuitiile si experienta participantilor la un alt nivel. La editia de anul acesta(a 8a de altfel), Bucurestiul va deveni capitala creativitatii si inovarii, dupa cum o recomanda si tema evenimentului "Creativity and innovation for the future businesses".

Peste cele mentionate mai sus, speakerii si specialistii internationali, alaturi de un weekend outdoor de vizitare a Romaniei, precum si numeroasele activitati distractive puse la cale de noi, organizatorii, vor adauga cel mai probabil entuziasm, pasiune si vor dezvolta perspective care poate pana atunci nu fusesera explorate.

La finalul evenimentului, participantii vor primi si 5 ECTS(credite international transferabile), in urma unui examen final. 

Pe masura ce BSU va trece prin fiecare etapa, cel mai probabil vor fi si aici sa scriu despre ea, privita prin ochii mei, alaturi de celelalte publicatii si parteneriate oficiale pe care le avem la nivel oficial. Sunt destul de entuziasmat sa vad ce iese dupa luni de munca si mai ales reactiile participantilor din strainatate cu privire la ceea ce le-am pregatit.

Asa ca pana aunci, BSU, ne vedem oficial luni, 13 august, la ceremonia de deschidere !

VIDEO 

Cele mai frumoase vacante

Contrar trendului ascendent si serviciilor uneori suprinzator de dragute care se gasesc in tot felul de oferte turistice din tara si mai ales din strainatate, vacantele cele mai frumoase(fie ele si de doar cateva zile) sunt cele(in caz ca nu stiam deja) petrecute alaturi de familie, prieteni si cei apropiati. 


Nu zice nimeni, este extraordinar si chiar ideal sa reusesti sa vizitezi locuri senzationale de pe glob si in acelasi timp sa fii si cu acesti oameni. Insa, constat pe zi ce trece, ca timpul liber care tinde sa devina o raritate, trebuie compensat din plin de astfel de momente petrecute alaturi de cei dragi, locatia nefiind atat de importanta, cat intalnirea in sine.


Asa ca, pentru ca reteta sa fie un succes se iau :
  • familia sau 3-4 prieteni din copilarie(pot fi si colegi de liceu/facultate daca intrunesc "conditiile")
  • o locatie in comun(gen o resedinta, preferabil dinspre regiunile de deal/munte sau daca e pe baza de plecare vara, aproape sigur ceva la mare)
  • cheful si buna dispozitie care sunt prezente fiind vorba de oameni care se cunosc de ceva vreme
  • niste board games de stat la povesti in timp ce mai misti o piesa, puc, mai dai cu un zar
  • cateva articole alimentare(de dorit cele care sfaraie pe gratar, alaturi de ceva vin/bere - dupa preferinte)
  • o minge(de fotbal, volei, etc).
  • nu in ultimul rand, un aparat foto, pentru suprinderea amintirilor.
Cam asa ar merge de un inventar. In rest, eu zic ca toate merg de la sine...timp sa fie si eventual si niste bani, dar cel mai important e sa fim sanatosi !



Armonie...(cat va dori ea sa fie)

Dupa o saptamana plina de voturi, praguri de referendum, alegatori mai mult sau mai putin prezenti pe lume, a venit si maretul weekend !


Intr-adevar, seara de vineri face totul parca sa para mai aranjat, indiferent cat de multi am fi in tara si pe afara, de cat de multi presedinti si politicieni avem, indiferent de cat de multe goluri dau sau iau echipele romanesti in orice fel de competitii si indiferent de cata treaba am avut ieri, azi sau vom avea maine de dimineata.


Asa ca pana una alta, sa ne bucuram de o seara frumoasa de vineri ! Un weekend minunat !



Sursa foto

Echipa inceputului de sezon din Romania

Desi sunt rapidist convins de multa vreme si ca tot fanul, imi doresc o performanta cat mai buna in toate competitiile pentru echipa preferata, trebuie sa apreciez obiectiv cand vine vorba de jocul frumos si fotbalul spectacol al unei echipe romanesti in meciurile din competitiile europene.

Asa ca, da, cred ca pana in acest moment, FC Vaslui are cel mai bun lot, un antrenor pasionat si ambitios si un stil de joc care poate face toti banii atat in Romania, cat si in Europa.

De ce spun asta ? Pai cam de asta...




Retrospectiva an universitar 2011-2012 - Experienta SenStud

Cred ca majoritatea celor ca ma citesc stiu despre mine ca imi plac oamenii ambitiosi, pe care te poti baza, care pun un strop de pasiune in ceea ce fac zi de zi(sau macar incearca pentru ca uneori e un challenge) si bineinteles alaturi de care poti purta discutii interesante pe orice fel de subiect, sarcasmul si ironia, facand parte din farmecul perspectivelor multiple. 


Nimeni nu le stie pe toate, asta clar(facand exceptie de aici tovarasul Google, care bineinteles se incadreaza la cateogria de mai sus, dar nu putem sa ne referim la el momentan), dar cu siguranta, cei cu vointa inainteaza zi de zi. Acum aproape 2 ani, cand va povesteam despre entuziasmul manifestat la nivelul organizatiilor studentesti, mi se deschisesera cateva portite ce practic ma invitau la explorare. La nivelul universitatii, la un moment dat, niste tineri studenti, cu idei, viziune si dornici de treaba, au fondat acum niste ani buni cel mai important for reprezentativ si decizional de la nivelul ASE. In acelasi timp, acesti oameni, reprezentau 25 % din Senatul Universitar, avand oportunitatea de a se implica activ in tot ceea ce se lega de universitatea in care invatau.  Odata cu trecerea timpului, evolutia a fost una chiar fantastica, studentii reprezentanti din ceea ce se numea deja Senatul Studentesc, reusind proiecte marete din idei vizionare, devenind prin experienta coordonatori de echipe, si asigurand reprezentarea studentilor in toate deciziile ce ii privesc.


Lasand partea idealistica deoparte, este dupa parerea mea, foarte recompensant pentru o persoana la acest nivel sa castige increderea unei serii, ulterior unui an si apoi a intregii facultatii pentru a accede la un astfel de loc. Experienta castigata din voluntariat poate reprezenta un avantaj imens in ceea ce ne place sa spunem inceput de cariera. Contactul permanent cu oameni inteligenti si cu experienta din facultate si universitate, cu reprezentanti din mediul business si bineinteles cu alte universitati, trec binisor din ce am observat, de ceea ce se intampla cotidian la cursurile de la facultate(cele 2 activitati nu se exclud, sunt complementare !). 


La toate acestea, daca se nimereste sa iti si placa ceea ce faci, este un timp castigat fara probleme, chiar daca timpul tau liber scade vertiginos pe zi ce trece. Eu inca sunt pe aici, deci este demonstrat !