Nici haterii nu mai sunt ce au fost

Da...a trecut si minunatul referendum, ce se dorea a fi o unealta a democratiei...in realitate a fost o bataie de joc pe bani multi in care Base a reusit si de data aceasta sa isi prosteasca poporul prin deciziile "institutiilor statului", prin cei 18 milioane de votanti inexistenti, prin prostiile electorale binecunoscute manifestate prin aratat cu degetul, prin boicotul PD-L si de asemenea primind un neasteptat ajutor de la vecinii nostri iubiti din N-V.


Nu prea mai sunt multe de spus, decat ceva admiratie si respect pentru acei oameni care au iesit la vot, care si-au "sacrificat"  cateva minute din viata (sau din vacanta) si au pasit in sectiile de votare, pentru multimea necontenita din Piata Universitatii si pentru cei care in ciuda lucrurilor care se tot intampla de 8 ani incoace, sunt cu sufletul alaturi de tara lor si nu se resemneaza.


Indiferent daca tentativa asta de referendum, unde nu conteaza rezultatul, ci cata lume a votat (stati linistiti, ca nu uitam, chiar daca timpul trece), este validat sau nu, lucrurile nu se opresc aici, la fel cum nici ceasul nu sta in loc. Desigur, ca intr-un fel ne meritam soarta, dar in acelasi fel, si ei, clasa politica merita toti sa mearga alaturi de Base cu barcutele pe undeva in afara Romaniei cu demisiile semnate...TOTI


E putin aiurea ca tarile civilizate (ce au aprobat regula lui 50+1 insa) au acum un nou subiect de caterinci la adresa noastra, dar noi ca intotdeauna ramanem cu ironia, cu ambitia si cu pasiunea de a merge mai departe, la fel cum sportivii romani o fac in prezent, si cum concetatenii nostri din orice domeniu se straduiesc zi de zi.


Si pentru a continua ceea ce stim deja sa facem in vremuri de rastriste, si anume haz de necaz, va prezint urmatorul videoclip si le urez tuturor sa aiba presedintele pe care il merita !



Sursa foto
12 Responses
  1. Aşa să fie, Andrei, precum le-ai urat. Am citit azi că preşedintele suspendat-reîntremat a declarat cu emfază că este mai puternic ca niciodată. Circoteca asta politică începe să-mi dea cu adevărat fiori. Ambele tabere au luat palme peste ochi, numai că toţi se declară câştigători şi numai buni de pus în ramă...


  2. Bineinteles Cristian, nu stiu daca prindem noi momentul ala de civilizatie cand partea invinsa sau acuzata de coruptie, etc, va pleca cu demnitatea ramasa spre alte locatii...


  3. La noi, mereu ca la nimeni.


  4. Destul de adevarat. Intr-un sens din nou ironic, putem sa spunem ca avem un "competitive advantage" pe aceasta tema :)). Multumesc de vizita si speram mereu la mai bine !


  5. Cristi Says:

    E foarte interesant ce verdict va da Curtea Constitutionala.


  6. Da, Cristi, iti dai seama ca o sa fie toata presiunea unei tari pe cativa oameni. Si cred ca totusi asta nu va fi o problema...


  7. Zadkielix Says:

    Aici ai perfecta dreptate!
    Stupizenia anumitor legi se reflecta in calitatea vietii din Romanica noastra, cea prea confuza si atent supusa greselilor!
    APRECIEZ CALITATEA judicioasaa analizei. dar cel mai mult filmuletul de final (pe care-l stiam) incununeaza si retransmite ecografia societatii, af;ate la marginea prapastiei!
    Poate ca n-o fi chiar asa, insa ultimele evenimente tin sa ma contrazica!
    Traim cumva in 2 Romanii?
    ...
    p.s
    Poate ca ti-am livrat un subiect de analiza, in vreo postare viitoare! Toate cele bune, distinse domn!


  8. andrei Says:

    Poate scapam de basisti dupa verdictul CCR. Astept cu nerabdare si speranta in suflet ziua cand presedintele suspendat, va fi luat cu forta, strigand disperat dupa Cotroceni si ca e lovitura de stat! As spune mai degraba ca in cazul dansului e lovitura la cap!


  9. Cristake1974 Says:

    Eu am fost la referendumul trecut, ala de a iesit VALID si neaplicat nici azi. Acela cu parlament unicameral, cu 300 de insi. Referendumul actual l-am refuzat, deoarece cronologic trebuia sa fie aplicata deja rezolutia celuilalt, caz in care votul parlamentar al suspendarii ar fi avut probabil alt rezultat, in caz ca s-ar mai fi tinut. Desigur, pt. unicameral si 300, trebuie modificata Constitutia, or asta o face tocmai parlamentul, ca organ legiuitor - care nu e prost sa isi taie singur craca de sub picioare - pentru ca ei sunt "ALESII", boierimea, nu? Incluzandu-l aici pe Catalin Voicu, de pilda.

    In privinta listelor de vot, atentie, ele au fost date de Ioan Rus, prin ministerul de interne, iar Rus, daca nu ma insel, e ministru PSD. Reiese ca USL a lansat referendumul - asa cum l-a lansat, ei au stabilit ce si cum, pentru ca ulterior sa se planga ba de numarul prea mare al cetatenilor cu drept de vot de pe liste, ba ca lumea nu a avut destul timp pana la ora 23, ba ca vila Dante nu stiu ce (o chestie nedovedita cu nimic, pana acum, de un premier acuzat si cam dovedit de plagiat).

    Ma intereseaza mai putin cele 7 milioane de votanti anti-basescu, in conditiile in care legea spunea de 50%+1, cvorum care nu a iesit. Astea au fost regulile, dupa ele s-a jucat, asta e rezultatul. Sau suntem curve, s-o intoarcem dupa cum bate vantul? Intrebarea e retorica, nu insinuanta, pentru ca am destul respect pentru tine, Andrei, in pofida divergentelor "politice", daca asta mai e politica.

    Imi cer scuze daca sunt agasant, daca sunt obositor sau enervant prin argumentele si logica mea, daca trancanesc prea mult... un semn doar - si dispar din peisaj. Nici o aluzie la promisiunea lui Crin :))

    Toate bune.
    Cristake


  10. Da, inteleg domnule Daniel ! Asa credeam si eu, dar aparent este inca dificil sa fim un popor unitar !


  11. Da, Andrei, si eu la fel ! Vom trai si vom vedea ! Multumesc de vizita !


  12. Stai linistit Cristake, ti-am spus ca iti apreciez parerile, ele fiind foarte bine argumentate. Da, stiu ca vedem putin diferit aceasta tentativa de politica din Romania, da, e posibil sa fie foarte adevarat ce zici tu cu jocul USL-ist care nu a iesit(dar fie vorba intre noi, nu stiu ce cauta omul acela in pozitia respectiva), dar nici cu baietii astia veseli portocalii-verzui nu mi-e rusine. Cat despre Base, nu cred ca mai e nimic de spus. Toate cele bune si multumesc de vizita !


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !