Cum mai facem cu miscarea ?

Da...as putea sa dezbat putin situatia de dupa evenimentele de astazi, in principal referitoare la suspendarea (fostului) presedinte Traian Basescu si mai ales la referendumul ce va urma pe 29 iulie si la care sper ca romanii sa arate acelasi spirit de lupta si patriotism precum o fac de jumatate de an incoace in multiple orase din Romania, dar prefer sa aduc in tema un altfel de subiect in aceasta seara.


Dat fiind faptului ca in facultate se fac 3 semestre de sport, stateam si analizam ca totusi, dincolo de faptul ca in timpul programului incarcat ce se desfasura in timpul anului universitar, reuseam totusi sa imi mentin cat de cat o conditie fizica medie, dat fiind faptului ca in fiecare saptamana, alergam pe banda din sala de sport pana oboseam sau ma plictiseam. In al patrulea semestru de facultate, lucrurile au devenit mult mai incarcate si mai pline de evenimente care necesitau timp, atentie si care, desi foarte utile si frumoase, imi cam taiau destul de mult din timpul si cheful de a mai alatura si altfel de activitati care solicitau un efort cat de cat mediocru.


Acum, dupa aproape 6 luni de cand pot spune ca nu mai practic frecvent activitati sportive(desi merg de obicei peste 2-3 km pe zi si alerg in tot felul de parti), ma gasesc in ipostaza de a ma confrunta cu mici oscilatii ale conditiei fizice. Cum am constatat asta ? Simplu...am iesit ca in alte dati, seara la alergat vreo 2-3 km si apoi de intors pe jos la relaxeanu aceiasi 2-3 km...ei, bine de alergat am reusit sa sustin in mod constant la o viteza cat de cat normala spre 60-70 % din distanta, lucru ce m-a ingrijorat putin. E semn ca ar trebui sa pun mai serios pe treaba, acum ca zilele ocupate cu cele libere alterneaza intr-un mod destul de ambiant.

Voi cum faceti cu miscarea si sportul (de zi cu zi) ? 



8 Responses
  1. Anonim Says:

    mhm, asta cred ca e un subiect sensibil pentru multi dintre noi :))


  2. Nu stiu neaparat daca sensibil Julie, cat unul pe care e posibil sa inca il supra(sub)evaluam din punct de vedere psihologic.


  3. Canguru' Says:

    Asa este, daca renunti o perioada la miscare, reintri in forma mai greu. De aceea e necesar sa ai o periodicitate in activitatea sportiva.
    Eu, de exemplu, merg dimineata la alergat in padure, aproape 5 km (e un traseu de 950 m, pe care-l inconjor de 5 ori). Mi-am propus sa merg doua zile, iar una sa fac pauza. Atunci cand respect programul, nu e nicio problema. Dar s-a intamplat saptamana trecuta sa nu am timp, astfel ca luni m-am chinuit, iar la patru ture si jumatate am renuntat. Nu mai pun ca am facut si o mica febra (desi de obicei nu fac, probabil ca au fost si alte cauze ce tin de alimentatie), astfel ca si saptamana asta am spus pas. De luni o iau de la capat


  4. marada Says:

    Grea problema! Eu am cumparat niste pamant mai langa oras si imi mai fac de lucru. Ma gandesc serios si la o banda sau bicicleta pentru zilele in care vremea nu ma lasa sa ies.


  5. Bună Andrei!
    Weekend excelent îți doresc!


  6. Asa sa faci domnul Canguru ! Si acum daca o dam in putin in spirit de gluma, putem adauga ca poti oricand sa te ajuti si de mici sarituri :). Multumesc de sfaturi !


  7. Nu e rau deloc Marada. Pe bicicleta merg si eu mai des. Cand eram mic si pana acum vreo 4-5 ani, vara eram zi de zi pe bicicleta...distractia mea nr.1. Mult spor !


  8. Multumesc la fel Elena ! Toate cele bune !


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !