S-a ajuns prea departe !

Ma uit de cateva ore siderat la Sinteza Zilei, in analiza care se face pe cazul Nastase. Initial, emisiunea inceputa pe alte planuri, parca prevestea un oarecare eveniment la casa fostului prim-ministru printre evenimentele specifice, televiziunea fiind prezenta cu o echipa de reporteri la domiciliul sau.


Dincolo de ideea de arestare a unui om cu o tinuta morala ridicata si poate a celui mai important prim-ministru din anii de dupa comunism, indiferent ce fapte ar fi facut, mi s-ar parea logic ca dovezile prezente in caz sa fii incriminatorii, si nu trase de par la urechea sistemelor politice. "Nu te poti juca cu oamenii" dupa cum spune si domnul Ion Iliescu, chiar in momentele in care eu scriu acest articol. Decizia curtii plecase de la ideea ca nu exista dovezi directe care sa il acuze...


Decizia de graba extremista pentru ridicarea domnului Nastase sunt sigur ca a pus o presiune si mai mare pe acest om, in pielea caruia nu stiu cine s-ar putea pune. E pacat de ceea ce s-a intamplat, dar sa speram ca totul se va termina cu bine. Daca informatiile sunt pe bune, acel politist care a intuit de ce domnul Nastase s-a intors dupa cateva "carti" si care a deviat directia pistolului, poate fi privit ca eroul care probabil l-a salvat de la sinucidere.


Dincolo de toata povestea asta, sper ca familia si acest om sa se refaca si sa redevina mai puternici decat oricand ! Oricum, aceasta goana politica dupa "succes" si "dezvaluiri marete" a ajuns totusi prea departe. Ar fi trist ca aceasta barbarie sa continue pentru a demonstra absolut nimic. Suntem prea departe de acea justitie pe care o dorim !


Noi sa fim sanatosi, ca aparent politica nu duce la acest lucru !


P.S.: Si inca o chestie...sunt absolut interzis de cum lumea acum 4-5 ore era foarte sigura ca Adrian Nastase se va imbolnavi imediat...
P.S.2: O sa fie o poveste lunga si trista din pacate, in care unii vor apara, altii vor ataca, iar unii vor cauta scenarii ipotetice de inscenare...
P.S.3: Chiar in acest moment, 2 tineri stau cu un banner pe care scrie "Esti multumit Basescu?" si un alt mesaj care nu aduce nici un motiv de lauda tarii...
P.S.4: Vechea concluzie...la noi ca la nimeni...

10 Responses
  1. Da. Mult prea departe s-a ajuns. Justiţia este justiţie, aşa este, problema cu dovezile indirecte rămâne dureroasă, dureros este şi gestul lui Năstase. Aici, totuşi, nu pot fi de acord cu el, chiar dacă se vorbeşte despre demnitate şi neacceptarea umilinţei. Probabil că vor urma şi alte dezvăluiri, sper să nu încerce, totuşi, să îşi ducă gestul până la capăt.


  2. Dap, asa este Cristian. Nu stiu ce sa mai zic...vedem ce va iesi...


  3. Cristake1974 Says:

    Cam cati oameni simpli, "prostime" (ca sa nu zic altfel) au mierlit prin spitale (in caz ca au ajuns pana la spital, vezi situatia ambulantelor, a drumurilor etc) doar pentru ca acestea sunt in ultimul hal, de 20 de ani? Si sunt inclusiv din vina lui Bombonel, ca sa nu mai zic de Iliescu, si toata cloaca pesedista (nu ca ar fi buni portocaliii lui Basescu). Faptul ca Romania nu a intrat in UE cu Bombonel premier, inseamna ceva? Felul in care se incerca bagarea pumnului in gura presei (aia neprietenoasa pdsr-ului) undeva prin 2000, inseamna ceva? Privatizarile alea oribile, inseamna ceva? "Nastase-patru-case" inseamna ceva? Justitia aservita puterii (e drept, nu a inceput pe timpul lui Nastase asa ceva, doar a continuat si a inflorit) inseamna ceva?

    Sigur, nu trebuie sa te bucure nenorocirea nimanui, insa "Arogantul", cum era poreclit intr-o vreme, a fost foarte nepasator la jaful si umilirea Romaniei. De fapt a si contribuit, nu a fost doar nepasator. Ca atare, cam ce sentimente merita omul asta din partea "prostimii"? Daca asta ar fi vreun mic martir al justitiei, atunci Brancoveanu sau Ion Voda ce mai sunt?


  4. In mare parte iti dau dreptate Cristake. Nu pot sa spun ca nu au fost lucruri mai bune sau mai putin bune care s-au intamplat si care il au printre ele pe Adrian Nastase, dar eu sunt de parere ca in ziua de azi, avem anumite asteptari de la justitie...si cred ca daca fiecare conducator ar veni si ar pune "la respect" pe cei de dinaintea sa, pe motive mai mult sau mai putin intemeiate, atunci probabil nu prea mai avem la ce sa na asteptam ca si cetateni ( nu ca acum situatia ar fi foarte stralucita).

    Ramane o situatie foarte complicata si nu stiu daca solutia este aceasta. Multumesc de vizita. Seara frumoasa !


  5. Cristake1974 Says:

    Din punctul asta de vedere, ai dreptate - se cheama separatia puterilor in stat. Un obicei pierdut de ceva vreme la noi... Insa, atentie - de fiecare data cand un pestoi de calibrul lui Nastase intra in colimatorul procurorilor, zbiera sus si tare ca e comanda politica. Or asa nu merge - vinovatul trebuie sa plateasca, atat cat trebuie - nu mai mult, nu mai putin.
    Nastase, ca si altii de teapa lui (anumiti gagii din PDL included) se considera un soi de nobilime, legea se aplica iobagilor si slugilor. Uite ca acuma s-a intamplat o extravaganta, ba chiar doua - daca tinem cont ca si S.O Vantu a fost bagat la zdup.

    Multam si eu, toate bune.


  6. Pai dap, incet, incet ar trebui sa se mai miste lucrurile. Speram totusi sa fim pe drumul cel bun !


  7. Anonim Says:

    mda, iar politica.
    deaia nu-im place mie sa ma bag unde nu ma pricep. oricum, mi se pare ca ceva nu-i okai aici, ca e prea de tot...


  8. Nici eu nu pot sa spun mai mult de atat. Ma depaseste...


  9. crystalball Says:

    In sfarsit cineva de o parere cu mine.
    Nici eu nu pot sa inteleg ce este atat de important incat sa fie breaking news timp de nu stiu cate zile arestarea si tentativa de suicid (falsa sau adevarata) a lui Nastase. Sunt oameni care fac lucruri mai grave, el a furat, toata lumea face asta, dar de aici pana a te purta cu el asa urat si tu ca jurnalist sa ajungi sa-ti bati joc de suferinta unei familii este mult prea multa nesimtire. Imi e scarba de mass-media din Romania, de orice ziar si orice televiziune care fac din suferinta unor oameni stire, care fac breaking kk din orice prostie, imi e scarba de orice om care jigneste oamenii din institutiile publice si din politica doar pentru ca au functiile respective (inclusiv Badea se incadreaza aici, ca stiu ca erai fan candva:))). Toti sunt oameni inainte de toate si indiferent de functia pe care o au sau au avut-o nu trebuie jigniti si judecati asa aspru (cu toate ca eu cred ca functia de presedinte de tara cere si ea un oarecare respect, ca doar nu s-a votat singur ala cu 55% din voturi!), pentru ca si tata Leana fura la cantar si Badea trece pe rosu si nu-si cheltuie banii cumpatat si etc etc:D


  10. Da, Crystalball, exact despre asta povesteam si eu. Povestea cu domnul Nastase pare sa fi ajuns la un gen de "deznodamant" desi mai e mult pana departe. Legat de partea cu presa, in mare parte iti dau dreptate. Cu toate acestea nu putem sa ii bagam pe toti in aceeasi oala, si da...inca sunt fan de atunci(si sunt niste ani de zile) Mircea Badea, Mihai Gadea, Victor Ciutacu si al trustului Intact. Speram intotdeauna la mai bine. Multumesc de vizita si te mai astept !


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !