Romania plus

Sunt convins ca tara in care traim are si multe, multe lucruri bune care se intampla, dincolo de tot ceea ce vedem zi de zi si care ne afecteaza mai mult sau mai putin, intr-o maniera mai directa sau mai pe ocolisuri. Sunt multe evenimente frumoase si benefice pentru cetatenii tarii care se petrec zi de zi, care nu sunt mediatizate cu aceeasi ardoare si pasiune media precum vestile mai rele, care stiti si voi ca circula mult mai repede si fac mult mai mare zarva. Ca de obicei, raul este cu mult supraevaluat, iar acest lucru nu face decat rau unei tari si asa in mari probleme de cam orice natura.


De aceea, cand vad/aud si intamplari frumoase care se mediatizeaza, ma simt intr-o alta lume...parca pot visa pentru un moment la ceea ce vreau si eu de la tara mea, la ceea ce sper sa se intample intr-un viitor cat mai apropiat, la faptul ca dincolo de toate prostiile care se vad zi de zi si dincolo de managementul patriei, mai am inca multe motive pentru a ramane aici si pentru ca chiar imi doresc la nebunie sa continui sa imi iubesc tara natala, la fel cum o faceam cand doamna invatatoare ne inzestra din punct de vedere spiritual si sufletesc cu valorile morale si etice.


Aceasta idee sper sa infloreasca si sa ajungem in...(cat timp o fi) sa iesim cu capul sus in lume si sa ne prezentam..."Salut, eu sunt Andrei si te invit cu placere sa descoperi tara mea ! "


Inspiratie din articolul acesta.

12 Responses
  1. Ce să facem, Rappa, parcă ne este ruşine cu ţara noastră. Şi asta nu de ieri de azi. Cu toate că - am să spun o banalitate - ţara nu are nicio vină. Şi nu toţi românii pot fi acuzaţi de una şi de alta. Avem un groaznic complex de inferioritate, nu mai reuşim să scăpăm de el. Firesc, o mare parte din vină o avem noi...
    Numai bine la final de săptămână!


  2. Zadkielix Says:

    Super-activitate!
    Salutari din Thonon sur les Bains, aproape de Evian!
    Toate cele bune!
    Ca sa nu fiu hatru, mi-am adus aminte de cva ce suna asa...
    Ț Tara noastra aur poarta...noi cersim din poarta-n poarta...


  3. Asa este. Nu stiu sigur de unde vine acest complex...poate din anii cei multi in care romanii au fost redusi la tacere si din evenimentele petrecute. Sper sa fim mai curajosi de acum incolo. Multumesc la fel Cristian !


  4. Bine te-am regasit prietene Zadkielix ! Sper ca esti bine acolo si te bucuri te multiculturalitate ! Da, ce pot spune decat ca ai dreptate si asta arata multe despre noi. Toate cele bune in toate activitatile si asteptam vesti noi de la tine ! Salutari !


  5. Cristi Says:

    Sigur ca avem si lucruri bune... Unul din cele rele este ca exista si azi oameni care nu se prezinta la vot.


  6. Un bun punct de vedere Cristi. Tocmai din pricina faptului ca au impresia ca dintre 2 rele, aleg unul si mai rau sau poate datorita faptului ca votul nostru este considerat numai in conditii de alegeri, dupa care viata sa se suspenda brusc in urmatorii ani pana la urmatoarele. Oricum, ceea ce m-a bucurat sa vad, a fost faptul ca romanii au reusit sa iasa in strada si sa aiba demnitate din nou. Speram intotdeauna la mai bine. Toate cele bune si un weekend cat mai placut Cristi !


  7. Eu am mare încredere în voi!


  8. Multumesc Incertitudini ! Sa fie !


  9. marada Says:

    Cinste tie! Toti ar trebui sa fim mandri de tara noastra si sa facem tot ce depinde de noi pentru a schimba ceva.
    Unii obisnuiesc doar sa critice! I-as intreba: ce au facut ei pentru tara?
    Cat priveste votul, cred ca trebuie sa mergem toti si sa ne asumam raspunderea.
    Asa nu vom mai fi la mana unor partide mici, dar cu electorat disciplinat.


  10. Anonim Says:

    din pacate, doar in noi mai sta puterea de a schimba ceva, si numai noi putem face ceva demn pe-aici...
    voi scrie si eu zilele astea despre subiectul asta.

    o seara faina, prieten drag!


  11. Sper sa fie asa ! Multumesc de apreciere ! Toate cele bune !


  12. Ma bucur sa aud asta Julie ! Multumesc la fel. Toate cele bune >:D< !


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !