Pasiunea, jumatatile de masura si oamenii din jurul nostru

Fiecare clipa are farmecul ei...iar aceasta este inconjurata de anumiti oameni, anumite locuri si situatii in care viata te poarta ca intr-o calatorie spre urmatorul orizont. Aparent totul pare frumos din exterior...cum ar putea fi altfel cand fiecare dintre noi incercam ca macar intr-o anumita masura sa parem mai mult sau mai putin decat suntem deja, sa aratam mai mult sau mai putin din ceea ce putem face si sa ascultam sau nu de acea voce interioara care ne spune sa ramanem noi si sa ne simtim bine in pielea noastra indiferent ce spune si crede lumea...


Fiecare pas pe care il facem arata un anumit grad de pasiune...putini oameni incearca sa traiasca la intensitate maxima fiecare moment, sa incerce sa descopere frumusetea fiecarui drum care se asterne in fata si sa gaseasca acea pasiune care ne face sa visam si sa o luam de la capat de fiecare data cand un drum ni se inchide sau blocheaza...de multe ori incercam sa facem compromisuri, cu ceilalti, dar cel mai important ramane pe de alta parte compromisul cu noi insine, acel lucru care ne defineste si ne descopera exact asa cum ar trebui sa fim, sa actionam sau care ne aduce acel zambet fara mari eforturi...oare cat de bun este acel compromis si pana la ce limita putem spune ca ne-a fost cu adevarat folositor, oare ce oameni avem de fapt langa noi si cum suntem perceputi in momentul in care facem cel mai mic gest spre bunavointa, intelegere si in final un compromis ?


Care oameni mai sunt cu adevarat destul de oameni sa realizeze ca de fapt nu traiesc intr-un glob de cristal si ca de multe ori in aceasta viata au nevoie de cei din jurul lor poate pentru cel mai mic si nesemnificativ detaliu sau pentru cel mai mare serviciu ? Cati dintre noi isi dau seama cat de importante au fost unele clipe si ca unele persoane au inteles cu adevarat semnificatia lor ? Cati dintre noi ne mai aducem aminte de cateva dintre situatiile limita in care cel mai mult au contat ajutorul de Sus si acel om(poate mai mult sau mai putin trecator), care s-a oprit, a pus un umar si a indulcit o lacrima, o inima, un suflet ?


Intrebari pline de mister, al carui raspuns il primim zi de zi prin ceea ce am fost, suntem si vom fi, alaturi de cei care apar sau dispar fara urma din ceea ce s-au numit odata trecatori prin viata noastra...


P.S.: Am vazut acest film in aceasta dupa-amiaza si trebuie sa recunosc ca aceste scene, ce descriu o viata practic simpla, de zi cu zi, ar putea sa ne duca cu gandul la multe lucruri pe care pasiunea, jumatatile de masura si oamenii din jurul nostru le intalnesc in drumul pe care fiecare dintre noi mergem. 


10 Responses
  1. Zadkielix Says:

    PERTINENTA SI AERGUMENTATA TOATA ACEASTA DESCRIERE DE-A TA! nUMAI CA, TRAIND ASA CUM AI EXPUS, NU POTI REALIZA BINE SI..."POLITICALLY COTRECT" DECIZIA DE A FI TU INSUTI, FARA A FACE ABSTRACTIE DE...PAREREA ALTORA!
    :)


  2. Corect ! Era doar putina filozofie bazata pe niste idei de ale mele si pe niste concluzii ce se vor trase din filmul de care aminteam in post. Multumesc de vizita Zadkielix si te mai astept pe aici ! Toate cele bune !


  3. Pasiune. Da. Dacă nu eşti pasionat de tot ceea ce faci în viaţă nu reuşeşti absolut nimic. Mai ales în acele situaţii limită trebuie să ne dedicăm reuşitei cu tot sufletul. Zi bună, Rappa, mi-a plăcut postarea, felicitări!


  4. CARMEN Says:

    Morning Glory... este o comedie grozava! Artage atentia asupra pericolului lumii în care traim, în care (în general) nu ne mai sensibilizeaza nimic, nu ne intereseaza altceva decât stirile de senzatie, crude sau de cancan! Mi-a palcut mult Rachel McAdams, cu energiea ei si optimismul ce provoaca pe fiecare la o reevaluare a situatiei proprii. Aiurita, perseverenta, sentimentala, dura, workaholica, eroina principala trece prin toate aceste stari si fara sa-si piarda speranta, reuseste sa faca ceea ce si-a propus. Sarmantul Harrison Ford, aduce filmului un farmec deosebit prin replicile ironice si arogante. Povestea de dragoste (cliseica) strecurata în film nu deranjeaza, nu exagereaza în sirop-erii si ramâne în planul secund al actiunii. Per total, este un film reusit care merita toata atentia. Ma bucur ca l-ai pomenit aici! Mi-a pacut mult divagaţia ta - plina de sensibilitate!

    Sa ai un start bun în vara care astazi a început! ;)


  5. Ma bucur sa aud asta Cristian. Multumesc. O zi buna si tie !


  6. Asa e Carmen. Filmul este plin de lucruri utile in viata de zi cu zi. Multumesc de aprecieri. O Vara minunata iti doresc si eu !


  7. Lillee Says:

    Asa este, multi dintre noi nu traim la intensitate maxima, nu realizam si nu evaluam fiecare lucru, fie el si marunt. Dar aici nu putem discuta de nepasare sau alte cele. Pur si simplu anumite probleme ne coplesesc, ne inchid orizonturile...


  8. Asa este Lillee...uneori tind sa cred ca datorita acestor circumstante uitam sa ne amintim de unele lucruri care ne definesc. Multumesc de vizita. O zi frumoasa in continuare !


  9. imi place cum gandesti :-?


  10. Ma bucur sa aud acest lucru Bia. Bun venit pe Find yourself again si te mai astept pe aici !


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !