Noi suntem deontologi(partea a sasea) - Bine, Pa !

In ultimele zile, suflarea media din Romania s-a preocupat cu 2 "mari" evenimente care pur si simplu au pus monopol(daca mai era cazul) pe mintile umane care sunt inca obosite sa schimbe postul pe ceva mai util sau pur si simplu sa inchida televizorul aducator de "noutati palpitante". Si uite asa se face, ca am fost asaltat astazi cu informatii care mai de care mai interesante si mai detaliate in legatura cu cele 2 eventuri ce au schimbat lumea de sus pana jos, de la stanga la dreapta si probabil si de jos in sus ca, doar na, unde ar mai fi farmecul povestirii.

Pentru inceput, sa spunem ca nu mai apreciez televiziunea din Romania de cam 2 ani, de cand m-am rezumat la cateva posturi documentare, de filme clasice sau de sport si la cateva emisiuni de divertisment printre care amintim "Cronica Carcotasilor", "In puii mei", "In gura presei", "Agentul VIP" sau "Apropo TV"(pe care de obicei le urmaresc pe net). Cu trecerea timpului, imi pare din ce in ce mai bine de decizia luata si imi dau seama, trecand fugitiv pe unele canele in timp ce stau la masa acasa, ca manipularea mass-media este in plina polenizare astazi mai mult ca oricand.

Revenind la cele 2 minunatii de care lumea isi va aminti din strafundul mintilor la batranete, trebuie mentionat ca mareata nunta engleza a creat pe langa acel mare tam-tam, barfa, admiratie, intriga, invidie si alte chestii de gen chiar si cateva tumbe ale unor admiratori oficiali, iar presupusa victorie a americanilor la nivel de acte teroriste(yeah, right...) se lasa cu multa lume care isi da cu parerea despre liderul(sau ex-liderul sau nici una dintre ele) care a fost, este sau nu si probabil calibrul glontului, efectul produs si alte lucruri din astea absolut diplomatice si tipic democratice.

Nu ar ramane decat un singur lucru de afirmat, pentru ca de inchis gurile atarnande in care media isi planteaza micile proiecte de viitor in audiente si prostire in masa a populatiei pare poate la fel de usor de gasit ca si armele de distrugere in masa ale domnului raposat Saddam Hussein..."BINE , PA !" via Mircea Badea.


6 Responses
  1. Valentina Roata Says:

    Bravo, un post reusit! Achesez la mai toate ideile exprimate. Ma bucur ca il urmaresti pe Mircea Badea, ai crescut in ochii mei :).


  2. Multumesc de apreciere Valentina ! O seara frumoasa si te mai astept pe aici !


  3. Lillee Says:

    Mi-a placut articolul tau. Si eu il urmaresc pe Badea, cu toate ca in ultimul timp se intampla ceva dubios cu el. Dar nu-i bai, am inteles ca trebuie sa traiasca si el. Inteligenta nu i-o poate lua nimeni, nu? :)


  4. Eu am noroc cu Sandu Şpriţ, merge la cârciumă, se pune la curent cu informaţiile, între o tămîioasă şi o măslină, verifică sursele cu ajutorul zvonurilor, apoi îmi face o revistă a presei, înainte de a porni spre casă, pe trei cărări. Acum m-a informat că nu va adormi până nu publică americanii fotografia cu Bina Laden mort sau viu, nici nu mai sunt prea siguri...


  5. Asa este ! Ma bucur ca ti-a placut Lillee ! O zi frumoasa !


  6. O sa cam aiba de asteptat domnu' Sandu, dar speram ca va dormi intr-un final linistit ! O zi frumoasa Cristian !


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !