De ce nu mai stim sa ne bucuram ?

Iata-ne si in a doua zi de Craciun...sper ca ati petrecut momente frumoase alaturi de cei dragi, familie si v-ati bucurat de aceasta Sarbatoare foarte importanta pentru noi toti...dar mai stim oare sa o pretuim la adevarata ei valoare si semnificatie ?...isi mai aduce aminte cineva ca de fapt de Craciun sarbatorim nasterea Domnului si nicidecum nu trebuie sa "sarbatorim" luna cadourilor sau mai stiu eu ce stereotip pe care il folosesc jurnalistii nostri deontologi astazi ?...se mai bucura cineva la fel sau aproape la fel ca atunci cand eram copii ?...raspunsul cred ca il stim cu totii...si nu e cel pe care ni-l amintim a fi pana acum in urma cu cativa ani.


Dupa cum v-am mai povestit, pentru mine Craciunul este o sarbatoare speciala, in care simt acea bucurie care ma face sa retraiesc cu zambetul pe buze si cu amintirile in suflet si minte, momentele de cand eram copil...imi amintesc fericit de anii in care il pandeam pe Mos Craciun pentru a-l vedea si eu si a confirma povestea spusa de ai mei conform careia Mosul avea grija atat de bradul de Craciun, cat si de cadouri si venea negresit daca eu eram cuminte, de bucuria pe care o aveam cand vedeam zapada de Craciun, de mersul cu colindul si de toate celelalte lucruri ce faceau un Craciun sa fie cu adevarat Craciun. 


Mi-e greu sa spun asta...dar pentru prima data dupa atatia ani...anul acesta nu m-am mai simtit la fel de impacat cu mine de Craciun pe cat ma simteam in fiecare an...parca nu am mai avut acea bucurie sufleteasca si zambet frumos pe cat mi l-as fi dorit si pe cat de mult il asteptam. Au fost, e adevarat momente frumoase si in aceasta perioada, in care m-am bucurat de farmecul clipelor, dar ma gandesc fara sa vreau, din ce in ce mai des, ca odata cu trecerea timpului e posibil sa nu mai fie totul asa cum era odata...


E adevarat...traim parca alte vremuri...in care timpul alearga cu mult inaintea noastra si in care deseori uitam de noi si de cei dragi noua...se asterne incet, incet asupra noastra acel voal al superficialitatii si al obisnuintei, incat nu mai stim pe ce drum sa mergem, de unde am venit si de ce totul brusc devine monoton si fara semnificatie...cred ca acestea explica poate de ce nu mai putem sa ne bucuram cu adevarat atunci cand suntem fericiti, de ce parca toate zilele seamana intre ele aproape trase la indigo si de ce totusi una din marile Sarbatori ale omenirii, Nasterea Domnului, o petrecem inchisi in casa, stand si gandindu-ne nemuritor la ce s-a intamplat cu noi si avand in fata conturile de pe retelele de socializare, in care asteptam sa vedem cate mesaje frumoase primim in loc sa transmitem din suflet o urare calda celor la care tinem...


As vrea sa cred ca anumite circumstante ne fac sa avem gandirea aceasta, iar lipsa zapezii face ca totul sa fie neimbracat de farmec. 


Va urez sa aveti niste Sarbatori fericite, cu multa bucurie in suflete, sa fiti impacati cu voi si sa nu uitati de cei de langa voi ! Craciun fericit in continuare !



10 Responses
  1. flow Says:

    ....bine...acu depinde si de om...o muzica buna ,o gluma buna ...o clatita sau un gratar pe rizanest..and the Happy-o-meter goes skyrocket :D.Si asa indica tot timpul ..un nivel optim de veselie ....cheers si un an nou fantastic!


  2. Ai cea mai mare dreptate din lume Flow:)...nu zice nimeni...intre ai mei prieteni ma simt si eu de fiecare data super si as vrea sa o continuam tot asa pana la anul, vorba aia daca nici intre ai tai atunci unde:))...in schimb, am observat si partea cealalta a povestii, care mi se pare pur si simplu trista:D...multa bafta in continuare, thanks for the visit, un an nou cat mai bun si sa auzim de bine :)


  3. Cascade pline de bucurii, in acest AN NOU, ITI DORESC DIN SUFLET .
    Andrei, lasa-ti inima sa culeaga raze de bucurie din cele mai marunte lucruri...
    Fii binecuvantat cu Bucuria divina!
    Imbratisari prietenesti de la Vrancea!


  4. Va multumesc din tot sufletul doamna Elena:)...va urez si eu un an nou cu cat mai multe impliniri, sanatate, fericire si sa ne citim cu placere si la anul :)


  5. Lillee Says:

    Ai mare dreptate, aceleasi sentimente ma incearca si pe mine in ultimii ani.
    Craciunul a fost mereu pentru mine o sursa de fericire, de liniste sufleteasca. Ador intrunirile de familie, ma bucur de orice lucru marunt. Admir luminitele ce impodobesc orasul, mi se lumineza sufletul...
    Dar anul acesta nici de luminite nu am avut parte, dragul nostru primar nu ne-a impodobit orasul, oamenii mergeau cu capul plecat, impovarati de greutatile de acasa, nu am mai vazut zambete...oare incotro ne indreptam? Oare chiar nu ne mai putem bucura de lucrurile marunte?
    Sa fim totusi optimisti.
    Te pup. Sarbatori Fericite.
    Cu drag, Lillee.


  6. LA MULŢI ANI, să-ţi fie Anul Nou aşa cum doreşti, cu bucurii, cu împliniri, cu multă linişte în suflet... Să ne recitim cu bine şi în 2011.

    Cristi şi Geanina


  7. Multumesc de vizita Lillee:)...speram ca sa reusim sa ne bucuram mereu de farmecul fiecarei clipe:)...toate cele bune si un an cat mai reusit:)


  8. Multumesc Cristian si Geanina:)...un an nou plin de impliniri:)


  9. Darael Says:

    La Multi Ani oriunde ai fi !

    Sa nu uit:
    /send zapada to Rappa'ru.
    Na, ca nu te-ai ferit si ai primit bulgarele :D


  10. Multumesc mult Darael:)...mi-a facut placere sa nu ma feresc, asa ca iti trimit si eu bulgarele inapoi:)...la multi ani si toate cele bune:)


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !