Povestea bacului

Dupa cum va povesteam in articolul precedent(cu ceva timp in urma, dar asta conteaza mai putin) in 2 saptamani venea primul mare pas pe care aveam sa il facem noi, absolventii clasei a 12a, examenul de bacalaureat. Trebuie sa mentionam inainte de toate ca generatia noastra a simtit cum guvernul prin hotararile si lupta lor prosteasca pentru putere, isi manifesta mareata putere prima data in clasa a 8a cand a fost greva aceea in invatamant de 3 saptamani si jumatate(daca mi-aduc bine aminte) si a doua oara anul acesta cand a fost implementat(sesizati aici limbajul de "mare programator" asimilat din liceu...ce m-a ofticat pe mine chestia asta inutila cu Pascalul...puteam sa fi invatat si noi ceva ca lumea...dar sa fim multumiti si asa) noul sistem de examen de bacalaureat. Dupa cum probabil stiti, proba din profilul opus a fost scoasa, a ramas limba si literatura romana obligatoriu(si aici mi se pare un pic discutabil...ca realul invata toata romana ca si umanul, dar umanul nu invata ce invata realul...materiile lor realiste se opresc in clasa a 10a...in fine), matematica sau istorie(depinde de profil) si inca o materie optionala din profil, probele orale fiind inlocuite cu niste marete competente(care se dadeau in timpul anului) la care se adauga si un certificat de competenta digitala(alias TIC).


Nu zic ca a fost rau sau bine, eu multumesc Domnului ca a iesit cum imi doream si am intrat fara probleme unde imi doream. Revenind la bac, la inceput na, ca fiecare elev ingrijorat de noutate(mai ales ca profii pareau sa nu stie mare lucru despre noua modalitate de examinare si culmea, chiar asa era) ma gandeam si eu mai profund la examen.


Si uite asa, pe nesimtite, a venit iarna, februarie si a trebuit sa dam prima competenta de romana...ce caterinca de examen !!!...trageai un biletel si vorbeai despre niste chestii...bineinteles ca toata lumea vrea sa iasa bine si intr-o scoala buna nu ar trebui sa fie probleme...cam la fel a mers treaba si pe la celelalte probe de competente( mi s-a parut ciudat la engleza sistemul de organizare pentru ca dadeai listening-ul in 20 minute apoi asteptai o ora jumatate sa dai writing si in alta zi mai aveai si speaking...frumos)


Sub deviza "Nu conteaza cum iei bacul, important e atestatul", eram impinsi sa dam o alta porcarie de examen de atestat profesional de programare...si uite asa ne stresam noi si ne pierdeam timp pe care il puteam folosi daca nu pentru invatat, macar pentru odihna si relaxat...sa zicem ca ii inteleg utilitatea si poate imi va trebui la ceva.


Revenind la bacul propriu-zis, trebuie sa recunosc ca nu am invatat ca un copil silitor cum prevede codul eticii profesorale sau alte chestii din astea, ci dupa propria metoda, avand incredere in mine si in Cel de Sus ca ma va ajuta ca intotdeauna. M-am axat de-a lungul anului pe ce mi s-a parut mai important, adica matematica, si, cam ca oricare coleg de-al meu, mi-am pus nervii la incercare cu cele 100 de variante de subiecte publicate pentru anul trecut(care fie vorba intre noi, sunt destul de dureroase si nu se compara cu ceea ce a picat la examen). La romana am invatat puternic in ultimele 2 saptamani de pana in examen, deoarece era vorba parca de 23 eseuri pe care eu nu aveam rabdare sa le invat la vremea lor, ci doar bazandu-ma pe memoria de scurta durata de pana in examen...asa ca le-am digerat in fiecare zi dupa un program bine stabilit, cu planulete de idei ca si la testele nationale, iar la chimie am rezolvat din nou foarte putin, bazandu-ma din nou pe experientele anilor precedenti de la olimpiade...nu stiu cat de bine sau rau am facut, si cum am fost privit de lumea din jurul meu...poate multora li s-a parut o aroganta din partea mea si multi au fost ingrijorati si aveau impresia ca dau cu piciorul unei bune sanse de a iesi bine la examenul acesta care imi folosea 20% la admiterea la facultate...eu am facut doar cum am simtit ca e mai bine pentru mine si Domnul m-a ajutat:).


Examenul propriu-zis a fost o gluma buna din toate punctele de vedere...pe cat de usurele au fost subiectele, pe atat de mult s-a corectat fara simtul raspunderii si cat mai la sange...cred ca a compensat ceva...in mare parte am fost multumit de notele mele: 9,25(romana), 8,85(mate...aici m-am simtit un pic nedreptatit, dar asta nu mai conteaza deloc), 9,80(chimie)...am depus contestatie la primele 2 materii, insa nu s-a modificat nimic...ba mai mult, la mate, unde speram la o marire, mi s-au mai scazut 10 sutimi, dar fiind sub pragul de acceptare de 50 de sutimi, nu s-a modificat nimic.


Una peste alta, am avut o medie de bac buna si promitatoare(9,30), care imi dadea oportunitatea si bune sanse sa intru cu bine la facultatea pe care mi-o doream daca ma straduiam sa scot si un punctaj bun la examenul respectiv.


Urmau inca 2 saptamani de repetat mai bine zis, lucrat, evaluat si reevaluat, alergatura dupa acte si inscriere, caci venea ADMITEREA...

10 Responses
  1. crystalball Says:

    atestatul ala chiar foloseste. te ajuta la cv, la admiterea la unele facultati, te mai scapa de examene, e destul de folositor pt unii, momentan nu ii vezi utilitatea, dar sa stii ca este. pascalul a ajuns sa fie total nefolositor in domeniul IT de azi, dar trebuie sa recunosti ca te ajuta sa gandesti organizat cand vine vorba de programare.
    diferenta dintre real si uman intr-adevar e una trista. ar trebui ca si desteptii aia de la uman sa dea matematica la bac la fel cum si cei de la real dau romana la acelasi nivel ca ei. matematica e si ea importanta, sa isi cunoasca fiecare limitele lui:D. cat despre sistemul de invatamant pot spune ca schimbarile nu sunt mereu bune.


  2. Multumesc de sfaturi Crystalball:)...o seara frumoasa:)


  3. Monica Says:

    hei, o sa scrii pe blog de licenta,....chiar sunt curioasa:)))


  4. Atunci e foarte bine Monica;))...o seara frumoasa:)


  5. FlavY Says:

    bravaaaaaa =d> astept admiterea:> o seara frumoasa :*


  6. Multumesc la fel Flavy:)...vine curand:)


  7. Iulia Says:

    Felicitari pentru bac si asteptam si povestea admiterii :)


  8. Cristina Says:

    Baiat destept! Felicitari pentru note.


  9. Multumesc Iulia:)...o sa vina curand, cand sper sa am si starea de spirit necesara sa scriu mai mult si sa va citesc mai des:)...multumesc de vizita:)...toate cele bune:)


  10. Multumesc Cristina:)...toate cele bune si o seara frumoasa:)


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !