Admiterea

Pentru inceput, vreau sa mentionez ca ceea ce e scris sa se intample, se va intampla...nu depinde de noi, ci se intampla cu adevarat, pentru ca Cel de Sus ne scrie povestile si ne aseaza drumul pe care mergem...ar fi bine sa ne gandim mai des la lucrul asta...


Am inceput acest post in aceasta maniera, pentru ca vreau sa subliniez un aspect important...inca de mic copil mi-a placut sa citesc despre economie, sa aflu lucruri, sa joc Monopoly pana la epuizare, sa fac schimburi eficiente si poate cel mai mult...sa incerc sa ma amestec in lucruri manageriale...bineinteles, eram mult prea mic sa stiu multe, dar am gasit cateva jocuri cu tenta economica ce, zic eu, mi-au dezvoltat si mai tare aceasta pasiune.


Sa mentionam ca la inceputul clasei a 11a, cand urma sa facem economie, de abia asteptam sa patrund in misterele acestei materii...s-a intamplat sa nu imi placa asa de mult pe cat ma asteptam din unele motive care nu tineau nici de mine, nici de materie, asa ca am intrat, mai mult fara sa vreau intr-o dezorientare ce s-a aprofundat din ce in ce mai tare pana la inceputul clasei a 12a...cum nimeni nu sta de tine sa iti arate, sa te invete, sa iti detalieze ghidul facultatilor si exista un dezinteres total in ceea ce priveste acest subiect, toata lumea din jurul meu(cu precadere profesorii) a inceput sa isi dea cu parerea cam ce ma vede fiecare...astfel, ajunsesem la un moment dat sa nu mai stiu ce vreau si sa ma enerveze foarte tare subiectul.


Multumesc pe aceasta cale persoanei speciale din viata mea, care m-a ajutat sa ma regasesc, sa ma linistesc si sa imi readuc aminte ceea ce ma definea si ceea ce imi doream sa fac, pentru ca din acel moment, am gasit din nou fagasul pe care voiam sa il urmez, si anume, voiam sa intru la ASE la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare in limbi straine, specializarea engleza. Trebuie sa recunosc din nou, ca nici aici nu am fost un elev constiincios, si am actionat din nou, cum am crezut eu de cuviinta in legatura cu invatatul, ba am primit multe impulsuri si ajutor din partea aceleiasi persoane speciale din viata mea pentru a ma lua mai bine de treaba.


La un moment dat, am simtit ca e ceea ce vreau si ca imi doresc sa trag cat de pot de tare pentru a intra pe un loc la buget din cele 75...stiam ca la economie sunt in stare sa fac toate grilele pentru ca imi placea mult, la engleza daca eram putin atent, realizam aceeasi performanta, iar la matematica, cu niste sclipiri si niste munca se poate ajunge acolo unde imi doream...asa ca am muncit pentru a obtine asta, si a venit si pasul esential de la momentul 0...examenul...au fost aproximativ 600 de candidati pe o lupta de 75 locuri...imi pusesem 2 optiuni, aceasta si Management - Administratie publica, precum si o varianta de super rezerva, la Universitate, dar pe care nici nu voiam sa o iau in calcul...dupa lungi perioade de oboseala atat fizica, cat si psihica, multa tensiune si ingrijorare, am dat examenele...am obtinut o medie de 82,57 din 100 de puncte la facultatea pe care mi-o doream si o medie de 94,57 la a doua optiune. Cu ajutorul Domnului am prins un loc de buget la facultatea la care am optat si practic vacanta incepea...vestea am primit-o intr-un moment in care voiam sa scap de tensiune...eram cu un prieten si prietena sa in centrul istoric al Bucurestiului, la o bere...el isi sarbatorea intrarea pe locul 8 la facultatea pe care si-o dorise, iar eu eram in asteptarea listelor finale...la un moment dat, telefonul a sunat si vecina mea a inceput sa ma felicite...nu imi venea sa cred...am intrebat-o de 2-3 ori, am pus-o sa reverifice listele(pentru ca dupa calculele de pana atunci, nu prea mai speram la un loc de buget), m-am uitat si eu si am simtit atunci cum lupta de un an a mea mi-a fost rasplatita...i-am anuntat pe cei dragi si m-am bucurat de reusita...


Ce perioada...ce evenimente...ce final frumos al anului scolar 2009-2010 !


Multumesc Domnului, va multumesc tuturor pentru incurajari si pentru ca ati fost langa mine !...si mai ales tie...te iubesc !


4 Responses
  1. Geocer Says:

    Felicitari, Rappa_ru-le si multa bafta in continuare. Greul abia acum incepe. Cel mai usor examen din viata de student este cel de admitere.


  2. Multumesc Geocer:)...imi dau seama de lucrul acesta si sunt constient ca o sa inceapa greul, asa cum ii spui tu, dar sunt sigur ca dupa o scurta perioada de acomodare, o sa fie bine si eforturile ne vor fi rasplatite, mai ales ca acum se presupune ca incepe sa ne placa din ce in mai mult ceea ce studiem si practicam:)


  3. Fairy` Says:

    Felicitaaaaariii!


  4. Multumesc mult Fairy:)...salutari si toate cele bune:)


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !