Critici bloggeristice - Concluzii

Iata ca s-a mai terminat un concurs bloggeristic in care am mai scris niste articole frumoase, am mai cunoscut lume mai noua sau mai veche din blogosfera, am mai interactionat cu altii precum noi si am mai aflat cate ceva despre fiecare dintre noi prin intermediul celorlalti...

Stiu ca am ramas dator cu cateva precizari despre ce am aflat eu despre mine...ia sa vedem...

Alina spunea cam asa..."O chestie care m-a frapat a fost varsta autorului. Descoperind de curand blogul, am citit ceea ce a scris in ultimul timp dar nu si cele scrise despre el. As fi crezut ca e putin mai mare ca varsta, pe la 27, 28. Nu ma intrebati de ce ca nu pot sa raspund. Pur si simplu. Recunosc ca e vina mea ca nu studiez cu atentie blogurile pe care le citesc. Citesc ce imi place si gata. Nu stau sa ma uit cine scrie, cu ce se ocupa, ce varsta are. Daca imi place ce scrie, citesc. Superba ideea cu "infrumusetarea straii de spirit" - mare, soare... tare-mi sunt dragi si mie. Imi dau seama cat de slab e blogul meu. Uite, o chestie ca asta as pune si eu..."...multumesc de aprecieri Alina...nu sunt inca atat de in varsta, deja mi se pare ca sunt cam mare pe la 18 ani asa...mi-as dori sa pot ramane la varsta aceasta...

Canguru' spunea..."I-o fi convenind sau nu, eu îl compar pe Rappa_ru, următorul concurent intrat în jocul criticilor, cu un Cangur mai mic. Adică, atunci când îl citesc pe el îmi aduc aminte de mine, în urmă cu mai bine de 10 ani. Felul cum scrie, cum se apleacă asupra subiectelor, felul în care trece de la nostalgie la realitatea dură a vieţii de adolescent, cum devine dintr-odată serios după o glumă bună, îmi reverberează în memorie amintiri dintre cele mai plăcute. Ca şi pe Logatu, l-am cunoscut pe Rappa_ru cu ocazia aberaţiilor. Cred că ne-am plăcut blogurile reciproc, fiindcă de atunci ne vizităm mereu şi chiar comentăm la articolele postate."...mi-a placut faza cu micul Cangur, Canguru'...corect...multumesc de aprecieri:)

Ema spunea cam asa..."Blogul Find yourself again este insa intr-adevar un loc al regasirii. L-am citit prima data in cadrul concursului de aberatii (Traiasca George!) si de atunci am revenit de fiecare data cu mare placere. Nu pot insa sa zabovesc prea mult. Posatrile sunt in general lungi, iar eu ma confrunt cu deja impamantenita problema a lipsei de timp. Stiti voi, maxim de informatie cu minim de cuvinte.
Un blog prea matur pentru varsta autorului. Asa as descrie in cateva cuvinte blogul Find Yourself Again. Mi-ar placea sa citesc mai multe lucruri din viata lui Andrei, pentru ca anii de liceu sunt intr-adevar o parte frumoasa a vietii si as fi curioasa sa vad cum traieste el aceasta perioada.
Gata cu continutul. Blogul arata foarte bine, cel putin din punctul meu de vedere. Imi place combinatia de culori. Ma relaxeaza. Ma enerveaza insa ca eu nu stiu cum sa fac ceva asemanator si la mine pe blog. Oare cum face pasarile acelea sa zboare?

Si ca o bilutza alba in plus, si mie imi placea Bitza pe vremea cand eram la liceu.
"...ma bucur sa aud asta...si eu am problema cu timpul, dar trebuie sa ne gasim putin timp pentru ceea ce ne place...cu pasarile acelea, nu stiu sa iti spun...sunt ale temei...dar imi place foarte mult, si de aceea am ales-o...sa ne citim placut in continuare:)

Geocer spunea..."Il cheama Andrei, dar isi zice Rappa_ru. Eu pronunt “Răparu”. Voi cum pronuntati?
Andrei e tanar si plin de entuziasmul celor 18 ani, deci in mod inevitabil si articolele sale de pe blog se circumscriu tineretii si entuziasmului. De altfel, cam asa se prezinta si el in profilul afisat pe blog.
Are perioade in care scrie destul de des, altele cand ia cate o pauza. In functie de cat e de ocupat cu celelalte treburi cotidiene, mai ales ca pentru el urmeaza si marea confruntare de la sfarsitul liceului : bacul. Ii urez inca de pe acum multa bafta.
Dar oricat de ocupat ar fi fost, atunci cand am lansat cate o provocare gen joc bloggeristic, el n-a lipsit.
"...mi-au placut mult jocurile tale bloggeristice si ideile tale Geocer:)

Iulia spunea..."Asadar, astazi vorbim despre Rappa_ru. Si simt nevoia sa incep cu varsta lui. De fapt, cred ca toate “criticile” blogului sau au adus in discutie varsta lui : 18 ani. Un baiat admirabil care, asa cum singur o spune, “pune pasiune in tot ceea ce face”. Cu siguranta ca si in activitatea asta pune pasiune. Si ii iese.
Revin de fiecare data cu placere, pentru ca, dincolo de faptul ca vizitez un blog, Andrei are un mod de a face sa te simti bine. Prin articole, prin comentarii, prin culorile placute ale blogului (stiu ca il cam obosesc pe Geocer, da’ nu poti multumi pe toata lumea, nu-i asa?).
Ca o jumatate de critica, asa, mie mi-ar placea mai mult sa regasesc viata din liceu in postarile lui… deh, nostalgiile unui personaj care a implinit deja vreo 3 ani de cand a chiulit de la intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului :) "...multumesc:)...hmmm...e buna ideea, trebuie sa recunosc...poate o sa dau curs sfatului:)...multumesc Iulia:)

Logatu' spunea..."Rappa_ru' e un blogger tanar si talentat. Numele de "scena" pe care si l-a ales arata ca este un fan al muzicii rap si trebuie sa marturisesc ca si mie mi-a placut Eminem acum cativa ani buni, atat piesele lui ironice (ego-ul Slim Shady), cat si cele serioase sau ceva mai melancolice, gen Stan, Cleaning out my closet, Mockingbird si Lose Yourself. Dar sa-l las deoparte pe Marshall Mathers ca prea m-am indepartat de subiectul temei.
Se vede din felul in care Rappa_ru' scrie ca are ceva in plus fata de tinerii de varsta lui, ca are puterea sa fie el insusi si sa nu se lase purtat de moda, de anti-modele sau de curentele promovate in societatea de consum. Un singur lucru as avea eu sa-i reprosez: numele lui de blogger, subdomeniul ales si titlul blogului difera toate intre ele: Rappa_ru', trytothinknothingelsematters si, respectiv, Find yourself again. Adresa cu siguranta mi-ar fi imposibil sa o tastez direct in browser fara sa o gresesc, chiar daca stiu binisor engleza. :)"
...cum spuneam Logatu'...se completeaza...in rest, sunt de acord cu toate cele spuse de tine pe aici:)


Silavaracald spunea..."Şi asta, pentru că m-am simţit bine vizitându-i blogul. Header-ul nu m-a deranjat atât de tare ca pe Geo. Ba, aş zice că dimpotrivă. E un loc unde-ţi poţi lăsa puţin ochii să se odihnească.
Coloana din stânga m-a încântat de-a binelea, cu pozele ei schimbătoare ca dispoziţia unui tânăr de 18-19 ani. Căţei haioşi, peisaje de vis, bloguri pe care le urmăreşte, categorii, ultimele comentarii. Rubrica “Înfrumuseţarea stării de spirit” mi s-a părut însă cea mai inspirată şi, mai ales, neobişnuită la un bărbat de vârsta lui.
Ce-mi mai place mie la subiectul de azi? Ordinea care domneşte acolo. Totul este dichisit, de unde ghicesc o adevărată pasiune pentru blogul lui, pe care l-a transformat într-un fel de testimoniu. Până la urmă, cam aşa ceva ar trebui să fie. O mărturie despre felul în care gândim sau vedem anumite lucruri.
Mă şi mir când mai are timp şi pentru blog, pentru că bănuiesc că traversează o perioadă destul de încărcată din viaţa lui, dar probabil că foloseşte acest spaţiu pentru a-şi limpezi mintea şi a aduna noi energii pentru ceea ce are de făcut în viaţa de zi cu zi. Media comentariilor pe postare e bună, ritmul apariţiilor articolelor, de asemeni.
Ce mai, uite că nu-i prea găsesc lipsuri. Îl trec pe lista celor pe care am de gând să-i vizitez cu plăcere. Bine te-am descoperit, rappa_rule! :) "...multumesc...bine te-am descoperit si eu:)

Si in sfarsit domnul Simion Cristian..."Yo! This guy is only 18 years old! Enervant de tânăr, aș zice… Vârsta lui se regăsește în maniera de a scrie. Se simte pasiunea, entuziasmul, virilitatea și zbuciumul lăuntric specific vârstei. În articole se enervează ușor și se calmează la fel de repede. Blogging-ul nu cred că este principalul hobby al său, deoarece câteodată îl ignoră cu zilele. Blogul e complet, e paginat frumos iar coloristica este placută la vedere. Pe prima pagină se găsește la loc de cinste o piesă interpretată chiar de el. (Am ascultat-o și m-am amuzat teribil. Îi ințeleg pasiunea pentu acel gen muzical dar nu i-am descoperit talentul. Recunosc că nu mă pricep la hip hop!) Pe viitor îi recomand să folosescă mai rar cuvântul caterincă și derivatele lui, în articole și comentarii. Am să mă opresc aici deoarece am deraiat de la subiect și i-am dat suficiente motive să mă înjure.
În încheiere vreau să-i urez lui Andrei baftă în tot cea ce face și sănătate multă!"...am inteles ideile...dar un singur lucru imi scapa...cum adica enervant de tanar ???...toate cele bune:)

Pai eu zic ca e bine...singurele critici au cam fost pentru ca adresa mea de blog este cam lunga...ce sa fac, daca asa a fost atunci...in rest, ma simt destul de apreciat:)...multumesc si sa ne citim placut in continuare:)

Acest articol face parte din "Critici bloggeristice", marca Geocer si alaturi de mine vor mai participa in aprecierea unui blog si Alina, Canguru, Ema, Geocer, Julie, Iulia, Logatu, SilavaracaldSimion Cristian, Turisticus

Cam atat cu criticile bloggeristice momentan...



18 Responses
  1. Lillee Says:

    cat mai dureaza concursul asta?



  2. Enervant de tanar inseamna ca problema e la noi nu la tine! :)

    jocul a fost super! Eu m-am distrat!


  3. crystalball Says:

    in concluzie, e bine ce faci, o faci bine pt ca ai talent. mult succes in continuare, dar si felicitari pt tot ce ai facut pana acum.
    p.s. numele nu e lung, e foarte lung, dar "goagal"-ul e destept cand scriu numele tau:D


  4. Lillee Says:

    La urmatorul ma bag si eu :)


  5. Am inteles:)...si mie mi-a placut Cristian:)...toate cele bune si o seara frumoasa:)


  6. Multumesc Crystalball si bine ai revenit:)...mi-era dor de parerile tale:)...e bine atunci:)...toate cele bune si o seara frumoasa:)


  7. Asa sa faci Lillee:)...toate cele bune:)


  8. Monica Says:

    f frumos...Andrei.....:)...si la urmatorul vreau si eu...sa ma anunti din timp:P:P:P


  9. Eu cred ca tu esti un tanar constiincios si seriozitatea face parte din caracterul tau si-i confera o latura aparte.Tu spre deosebire de alti tineri, nu te straduiesti sa pari matur, doar asa ca sa dai bine.Tu esti un tip serios in tot ce faci si iti doresc sa ramai asa.
    Fii binecuvantat!


  10. Darael Says:

    Cuceritorule ! I-ai dat gata pe toti. Hi hi hi....


  11. Ok:)...se face Monica:)...o seara frumoasa:)


  12. Va multumesc mult pentru aprecieri doamna Elena:)...multumesc la fel si toate cele bune:)


  13. Daca zici tu Darael;))...mi-a placut asta:)...multam':)...o seara frumoasa:)


  14. Nu am citit tot -- e prea multttttttt... si noah nici nu e timp dar am citit ceva ce a scris Ema: ' Nu pot insa sa zabovesc prea mult. Posatrile sunt in general lungi, iar eu ma confrunt cu deja impamantenita problema a lipsei de timp. Stiti voi, maxim de informatie cu minim de cuvinte.' - cam asa e si la mine ;)!
    Eu de aia nici nu ma implic in jocuri din astea deoarece stiu ca trebuie sa citesti multe articole si stiu ca nu am timp :D - tu esti inca tanar - ai sa vezi mai incolo cum e ..cu toate ca zici ca nici tu nu prea ai timp acum.

    SI daca tot a fost concurs a castigat cineva?

    ...hai ca prea m-am lungit cu ac. comm:))


  15. Cam paradoxal nu ?;))...a fost de distractie:)...o seara frumoasa Manu:)


  16. de distractie si nu numai - ai aflat parerile multora despre tine :P recunoste ca a fost o provocare :P:P

    o seara bestiala si tie ;)


  17. Recunosc:)...imi plac multe concursurile si joculetele bloggeristice, mai ales cele ale lui Geocer:)...toate cele bune Manu:)


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !