Noi suntem deontologi !(partea a patra)

De cateva zile a intrat cu drepturi depline in scumpa noastra scoala, noul cod de comportament al elevilor(ce faci mah ???...parca zici ca am fi detinuti)...ce s-o alege de el, numai Domnul stie...un lucru e cert...bine ca termin anul acesta:)...o sa va prezint in continuare cateva articole din el(parca zici ca am fi in Constitutia puscariei) ca sa vedeti si voi pana unde poate merge deontologia umana...

B. Articolul 2 - Elevii sunt obligati sa respecte autoritatea adultilor din scoala(profesori, personal administrativ si de ingrijire)...nu stiam ca la noi in scoala este un regim autoritar...si al doilea aspect...nu sunteti cam multi autoritari ?...e posibil totusi sa va contraziceti, eu pe cine ascult atunci ?


Articolul 3 - Elevii sunt obligati sa poarte costumul scolar stabilit de Consiliul Profesoral in urma actiunii de consultare a parintilor(ciudat...nu imi aduc aminte de asa ceva...mai ciudat...tatal meu e in comitetul de parinti si nu imi aduc aminte din nou sa fi intrebat pe vreunul dintre ei ceva in legatura cu asa ceva...si mai ciudat...imi aduc aminte ca atunci cand s-au realizat uniformele, au trecut cateva "modele" sa ne arate posibilele uniforme si au zis "Hai repede, ca si asa s-a votat..."...asa ca...atunci...bine). Eeste interzis ca elevii sa aduca modificari tinutei scolare(si daca mi se rupe...un obiect vestimentar ce fac ?...sau daca patesc cum am patit eu joi, de am ramas imprimat cu 2 chestii de pix pe pantaloni care nu ieseau decat foarte foarte greu ?). Accesoriile(?!?), pantofii, ciorapii(?!?), bluzele, etc nu trebuie sa ofere tinutei o tenta stridenta, provocatoare. Culorile acceptate pentru bluze si camasi sunt : alb, gri, nuante de albastru.
      Sanctiuni :
  • la prima abatare: mustrare in fata clasei(sa imi fie rusine !)
  • la a doua abatere: mustrare scrisa si anuntarea in scris a familiei(imi trimit prin posta oare ?)
  • la a treia abatere: scaderea notei la purtare cu 2 puncte fara revenire(adica cum ?...se si revine ?)
  • in cazuri grave(recidive, refuz de a purta costumul scolar, etc): mutarea disciplinara la o clasa paralela sau la o alta unitate scolara sau scaderea notei la purtare cu 3 puncte fara revenire(aha...deci iar nu revenim...atunci...bine)
Articolul 4 - Parul se va purta curat, pieptanat si nevopsit in culori stridente;baietii nu vor purta plete(lungimea  - cel mult pana la baza urechii), "creasta" sau "coada". De asemenea, baietii nu vor purta barba, cioc sau mustata...(tare asta:))...aveti si controlori ?...pe sistemul...Taxi - "Unde cauti tu, unde cauti tu ?" nu ? )...aceleasi sanctiuni(sa imi fie rusine:)))

Articolul 7 - Elevii sunt obligati sa poarte asupra lor carnetul de elev, sa-l pastreze intact si sa-l prezinte profesorilor pentru consemnarea notelor("N-ai mah diriginte ?...pai...s-a scos dirigentia si stiti...voiam si eu nota trecuta"). Carnetul de elev va fi vizat obligatoriu la inceputul anului scolar(aha...de cine ?...si hai facem asa un sondaj...cati elevi il poarta dupa ei ?)


 C. Articolul 5 - Elevii nu au voie sa paraseasca individual sau in grup ora de curs sau incinta colegiului in timpul programului scolar fara aprobarea directorilor(nenea...imi dai si mie voie ?), ori sa stationeze pe holuri(ce sa faca mah ?:))...avem locuri de parcare barem, daca sa stationam sau oprim nu avem voie ?...sunt curios...oare se stie care e diferenta intre oprire si stationare ?:))), deranjand activitatea altor clase. Biletul de voie(ha ?!?) este obligatoriu acesta urmand a fi prezentat persoanei care efectueaza serviciul de paza...aceleasi sanctiuni...

Articolul 6 - Elevii nu au voie sa organizeze si participe la actiuni de protest care afecteaza desfasurarea activitatii de invatamant sau care afecteaza frecventa la cursuri a elevilor

Articolul 11 - Elevii nu au voie sa vina in perimetrul scolii cu biciclete, masini, skateboards, patine cu rotile, jocuri electronice, carti de joc, table, animale(?!?), pasari(?!?), materiale obscene( probabil fara mamifere, pesti, reptile si alte alea:))). Casetofoanele, radiourile, camerele video pot fi aduse si folosite in scoala numai cu acordul dirigentului si numai in scopul desfasurarii de activitati educative. Se interzice utilizarea pe durata orelor de curs a telefoanelor mobile.

Concluzia : Noua ne place la scoala:)
Categories : | edit post
25 Responses
  1. Uniformele sunt un lucru foarte bun!
    UIte aici un link: http://picasaweb.google.com/lh/photo/s7xs1r7aI2KpQXLqu2W6Rw?authkey=Gv1sRgCLjt_qGmzv3IXw&feat=directlink .
    Se fac intotdeauna doua randuri de uniforme.

    Cat priveste parul - mi se pare buna ideea!
    Sa se interzica si piercingul!!!

    Carnetul de elevi e musai sa-l aiba la el orice elev- mi se pare normal.


    Poate cand ai sa ajungi de varsta mea (asa - batran ca mine ) ai sa zici si tu ca toate cele stipulate de acest cod sunt bune! Si crede-ma ar mai trebui inca!


  2. marada Says:

    Acum nu poti intelege multe lucruri, dar cand vei fi tatic vei realiza ca unele din prevederile regulamentului sunt foarte bune!
    Pana atunci, poti protesta, dar nu cred ca are vreun efect, dupa cum vad au regulamentul de ordine interioara descris de tine.


  3. Nu a zis nimeni ca nu sunt bune sau etc...mai erau multe de scris, dar eu am prezentat doar cateva aspecte...eu doar vreau sa atrag atentia asupra "caracterului unitar" al invatamantului din Romania...de ce unii pot avea alte privilegii, pe cand altii nu ?...asta nu am inteles...in rest, nu ma prea deranjeaza(erau cateva aspecte funny)pe care am vrut totusi sa le subliniez...asta e tot;))


  4. Tocmai asta nu am facut...nu protestez...unele reguli mi se par mai amuzante...dar mi s-ar parea mai ok, daca am cadea toti de acord...


  5. Regulile trebuie respectate de fecare scoala in parte. Ce era totusi la alegerea scolii era uniforma. Uniforma din link-ul pe care ti l-am furnizat eu mi se pare foarte ok - nici nu stii ce bine arata elevii imbracati in uniforma - ti-i mai mare dragul sa mergi la un astfel de liceu - crede-ma!

    Am observat caracterul funyy din postarea ta! :-) ...si totodata si cel critic :P


    Ai putea sa-mi furnizezi sursa exacta de unde ai 'scos' aceste informatii? Multumesc frumos!


  6. E posibil sa am dreptate sau e posibil sa ma insel...nu am vrut sa fiu nici foarte critic, nici foarte entuziasmat...in fine...conteaza destul de putin...pai avem fiecare cate o copie;))



  7. Ce anume sa nu vreau Manu ?...ti-am spus ca fiecare dintre elevi avem cate o copie dupa regulament cu toate prevederile...asta era ?;))


  8. Ideea era sa-mi trimiti un link de unde ai citit tu prima data acest nou cod de comportament al elevilor!


  9. Aaaa...pai nu am de unde sa iti dau ca ni s-a dat pe foi;))...eu practic ce am scris aici, am reprodus de pe acea foaie;))


  10. Anonim Says:

    Da...tocmai am primit si noi cate 2 exemplare cu acest regulament ...unul sa-l ducem semnat de mamica sau taticul si altul sa-l pastram,in caz k pe parcursul anului uitam ceva
    aaa...si acest model cik e preluat de la nu mai stiu ce colegiu de prin Buzau,``modificat``si aplicat si pt noi...


  11. Dap...stiu faza cu mamica sau taticul;))...nu stiam insa faza cu preluatul chestiei...multumesc Anonim...noapte buna:)


  12. Am inteles! :-) Numai bine!


  13. Sanatate si numai bine Manu:)...wow...ai dat commul la 00:00:))


  14. :)) Tare intr-adevar!!!

    Sanatate multa si tie!


  15. ;))...sa fie pentru toata lumea Manu:)...o duminica frumoasa:)


  16. Am scris si eu ceea mi s-a aparut ciudat,fara sa stiu ca imi impartasesti parerea...


  17. Ah...am uitat...vezi ca o sa mai primesti un parteneriat intre scoala si elev/parinte...


  18. Dap, stiu;))...l-am primit de miercuri sau de joi....de fapt de atunci am vrut sa scriu despre fenomen, dar eram mult prea obosit, iar vineri nu am avut cand...multam de informatie oricum;))...o seara buna:)


  19. vasiauvi Says:

    La cate se intampla in scoli sunt de acord cu regulile de mai sus si cu tot ce a zis Emanuel.
    Pe vremea mea nu se intamplau ata de multe nesimtiri ca acum asa ca nu era nevoie sa ducem regulamente acasa la parinti ca sa le semneze.


  20. In privinta asta sunt de acord cu tine VasiaUVI...dar sunt unele reguli de o deontologie totala...nu ar zice nimeni nimic daca ar fi unele chestii mai normale...sa iti dau exemplu...pretentii exista foarte multe, dar cand vine vorba de drepturi...cam putine...cum ar fi caldura...a cam lispit azi...si sunt multe...dar sa o lasam asa...
    Bine ai venit si te mai astept pe aici:)


  21. Fairy` Says:

    Intrebari:

    B. Articolul 2 - "personalul de ingrijire" este considerat "autoritar"???

    Articolul 3 - nu am. Le-ai pus tu pe toate :))

    Articolul 4 - de ce nu vopsite? De ce nu cu barba, cioc etc.? Afecteaza retina personalului autoritar?


  22. 2 )Pai nu suna cam ciudat autoritatea ?:))...eu asa zic...
    4) Se presupune ca asta nu comportament de elev dom'ne...vii la scoala cum trebuie, in alte parti vii cum vrei tu...in fine...nu mai zic nimic...


  23. Fairy` Says:

    Pai si daca eu ca baiat... vreau ca dupa scoala sa ma duc intr-un loc si vreau sa port barba... cioc...?
    Ce fac? Imi trag de piele sa creasca in cateva minute? :))
    E un alt loc in afara scolii. Si daca regulamentul spune ca pot sa port barba in alte locuri in afara scolii si eu nu am barba pentru ca m-am ras de dimineata... ce fac?
    E stupid.
    Si la fel ca si la fete. Daca azi vreau sa merg la o petrecere vopsita roscata si maine am scoala? Ce fac? ma tund cheala sau imi schimb culoarea in fiecare zi la par?
    Trebuie sa fim elevi... dar nu trebuie sa fim la scoala ca la manastire.
    Profesorii sunt pusi acolo sa te invete carte.. nu sa te oblige cum sa te imbraci :|


  24. Asa zis si eu...dar mentalitatea de lemn e inca bine reprezentata in posturile de conducere...crede-ma si mie imi place sa port un pic de barba, sa ii las un contur si sa ma simt in spiritul meu:)...face parte din mine si este o parte a personalitatii si respectului meu pentru muzica rap:)...toate cele bune Fairy:)


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !