Da' atestatu'...cat e atestatu' ???

Din ciclul nici o zi fara caterinca, va prezint azi o noua intamplare din cercul vicios al deciziilor Abramburicii...ce s-a mai intamplat si de data aceasta ?...pai vom vedea...elevii au aflat inca de dimineata...si eu, unul, am ramas intr-un picior, gandindu-ma cata minte iti trebuie numai ca sa crezi ca procedezi bine, d-apai sa mai si pui in aplicare o idee mai "buna" ca aceasta.

In fine, sa trecem la subiect...ajung si eu la scoala azi(mai adormit ca de obicei...e luni:D), dar in acelasi timp, destul de bucuros, pentru ca avand prima ora istorie(sunt un pic mai pasionat), aveam sa mai impartasesc cu doamna profesoara diferite subiecte, care indiferent cat de importante sau mai putin, ar fi, capata pentru mine o alta "rezonanta"(daca ii pot spune asa) atunci cand le tratam. Bineinteles, fiind 7 dimineata, parca nu iti vine sa discuti subiecte elaborate legate de cine stie ce, dar oricum, chef de discutie aveam...la aparitia dumneaei in clasa, se intampla fenomenul...vine la mine si imi spune..."Ia uite mai Andrei, ce ne pun astia sa facem..." si imi inmaneaza un fel de foaie de lucru pe care profesorul primei ore trebuia sa o indeplineasca...initial, am crezut ca e vreun aspect legat de dascalime si vreo mentinere de ordine sau ceva...dar cand ma uit mai atent, era un set de reguli cu privire la gripa porcina...nu am retinut intreaga schema(era o mare complicatenie pe acolo) dar in mare parte suna ceva de gen :

1. Profesorul primei ore trebuie sa fie foarte atent la intrarea in salile de clasa, intrucat va verifica simptomele gripei porcine la elevii componenti.  

2. Evaluarea starii de sanatate a elevului(?!?...e cumva doctor ?...aici am pufnit in ras la fel cum o fac si acum:)) ).

3. In cazul in care simptomele se confirma(care simptome fratie ?...ca sunt in mare aceleasi ca la o raceala sau gripa normala...de unde isi da seama profesorul-doc ce am eu ?) se anunta conducerea.

4. Se intocmeste in caz afirmativ o comisie de sanatate sau de gripa(nu am retinut exact, dar mi se pare foarte tare iar...daca, Doamne fereste da, cum isi dau seama ?...ce rol are comisia ?...si ce membrii componenti ?...toti profesorii din ziua respectiva de la prima ora sau cum ?:)) )

5. Daca se confirma, clasa respectiva va ramane acasa 3 zile parca, iar daca sunt mai mult de 3 cazuri, se inchide unitatea de invatamant.

Acuma...sa nu ziceti ca am eu ceva...e bine ca fac baietii propaganda acestui lucru si ca sunt preventivi si toate alea...DAR eu cred ca si daca ar exista(din nou fereasca Dumnezeu) vreun caz, sigur profesorul primei ore, va sti sa evalueze starea de sanatate a elevilor(cum face asta ?...eu nu reusesc sa ma prind...vine cu vreun halat alb si cu stetoscop ?:)) )...acum ca vine perioada mai rece, si vom incepe sa racim unii dintre noi si sa behaim prin clasa cu tusea si vom fi nasul infundat , etc, ce se va intampla ?...vor zice..."bah...esti cam suspect ?"...

In fine, m-a cam amuzat povestea si inca mi se pare partial o idee proasta(cu "mici" imbunatatiri cred ca poate ar obtine efectul preventiv scontat, dar asa...)...sa bata oare in profesori cu obligativitatea atestatului medical ?...ramane de vazut...in final, va urez...multa sanatate ca e mai buna decat toate:)
Categories : | edit post
8 Responses
  1. Anne Says:

    tare :) Multa bafta iti doresc!


  2. Multumesc mult Anne:)...la fel si tie:)


  3. da..teoretic scoala trebuie sa asigure apa si sapun...sapunul e deja lux,avand in vedere cum arata baile la noi...si tu stii despre ce vorbesc,iar la 3,unde invat eu,abia ajunge uneori apa...s-au speriat astia care au venit noi in scoala de cei bai avem...


  4. Cunoastem despre ce vorbesti...si eu invat exact unde inveti si tu si stii si tu cat de mult evit "baia" de la scoala...asta e viata la noi in liceu...ma bucur ca ai revenit cu parerile si ideile tale...te mai astept pe aici:)


  5. Geocer Says:

    De-acum, profesorii vor vedea numai suspecti. Si dupa fiecare suspiciune dintr-asta, voi o sa stati acasa cateva zile !


  6. Hmmm...tot ar fi o treaba...mai buna sau mai rea;))...concluzia ta ar suna ceva de gen: "Suntem toti niste suspecti...deci cu ochii pe noi toata lumea":))


  7. crystalball Says:

    minunat, de ce nu s-ar ocupa mai intai de igiena scolii si apoi de gripa? de ce nu fac o companie de educare prin care sa le invete pe pitzipoancele alea care vin jumatate dezbracate la scoala ca e cazul sa se imbrace ca sa nu stati 3 zile pe acasa pt ca o sa le curga lor mucii?


  8. Niste intrebari foarte bune:)...din nefericire, noi mai avem mult de progresat ca tara si mentalitate, asa ca pana scapam de cea batuta in ln cuie, o sa o mai taraganam asa:D


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !