Nu ma schimb

E trist sa vezi ca uneori, din cauza unor probleme care te rod destul de tare, ajungi sa nu mai poti fi tu, cel care erai inainte. Probabil fiecare dintre noi am trecut prin momente cu mai putin soare, care ne-au afectat cu sau fara stiinta noastra, modul de a fi, de a gandi si de a concepe lucrurile. Asta e logic, ajungi la un moment dat, sa nu mai stii pentru cateva clipe cine esti si ce mai vrei de la viata, dar nu trebuie sa uitam niciodata de Cel de Sus care ne sustine mereu si are grija de noi, care ne verifica puterea de caracter, credinta si ne intareste cu aceste situatii, pentru a fi pregatit in continuare de alte incercari si trepte ale drumului pe care mergem si de cei care sunt aproape de noi mereu si care ne vor binele.

Eu sper si vreau sa cred(cei care ma cunosc pot sa confirme sau infirme) ca nu m-am schimbat...adica ok, e bine sa te mai schimbi, dar in bine, in rau niciodata nu trebuie. Din acest motiv, ar fi bine sa va ganditi de 10 ori inainte de a face un lucru, de a lua o decizie, de a alege un drum...s-ar putea sa regretati mai tarziu si sa nu va mai puteti intoarce. Regretele se aduna si constati la un moment dat ca poate era mai bine sa fi facut sau nu ceva la momentul oportun.

Desi am scris aceste posturi cu ceva timp in urma, eu zic ca pentru mine raman la fel de reprezentative : Lantul slabiciunilor, Daca eram..., Daca eram...(partea a doua) .

Si acum intrebarea cheie : am ramas si ati ramas la fel ?...ce credeti ?...astept raspunsurile voastre...
Categories : | edit post
8 Responses
  1. Fairy` Says:

    Raspunsul meu este: nu!
    Toti ne schimbam. Nu ai cum sa ramai pueril si naiv ca la inceput. Gandirea se maturizeaza, vedem altfel lucrurile si asta ne determina si schimbarea comportamentului.
    Iti dau un exemplu personal. M-am schimbam in bine pentru mine. In ultimul timp indepartez lumea de mine... Am pierdut persoane dragi la care tineam foarte mult. Nu din cauza mea, ci din cauza lor. Pentru ca am ales ca atunci cand cineva la care eu tin, ca si prieten, ma dezamageste... atunci "La revedere!". Pana acum eram inconjurata de o gramada de persoane, aveam incredere in majoritatea si eram ca o carte deschisa; pana mi-am dat seama ca nu se merita. De acum deviza este: "Daca tie nu iti pasa, atunci sentimentul e reciproc!".
    Punct.


  2. Bine punctat. Eu mi-am creat o personalitate si un mod de a fi care dureaza de ceva ani...cand am creat acest post, am vrut sa pun accentul pe faptul ca nu m-am schimbat in rau, si mai mult nu intentionez sa o fac...normal ca toti ne schimbam mai mult sau mai putin...dar daca ne-am schimba in mai bine...cat de bine ar fi...apropo de exemplul tau...semanam destul de mult...nu as putea spune ca am pierdut persoane dragi din cauza mea pana acum...e nasol...alegerile astea ale lor...te afecteaza foarte mult cand chiar tii la acestea...life...


  3. crystalball Says:

    sunt intamplari in viata care te schimba, in rau, in bine, depinde de cum reactionezi tu, depinde de intamplare, te schimbi dupa cum mediul o cere, dupa cum simti tu, dupa cum esti influentat, dupa ce vezi in jurul tau, dupa cei ce te inconjoara..
    nu imi pot da seama daca m-am schimbat, nu stiu daca m-am schimbat in rau sau in bine, stiu ca o sa ma schimb mereu, la fel ca toti din jur, mediul, societatea isi pune amprenta asupra mea, iar daca mediul nu e bun schimbarea nu va fi buna, e vorba de adaptare, dar mai ales e vorba de ce vreau eu ca om sa fiu, alegere grea..


  4. Eu aleg sa fiu eu indiferent ce s-ar intampla...e adevarat sunt perioadele alea cand parca nu stii pe ce lume te afli si cine esti acum...dar daca privesti in interiorul tau si esti suficient de puternic sa iti dai seama ca este doar o incercare de la Cel de Sus, vei fi tu 99% in continuare, pentru ca inevitabil, viata isi va pune amprenta asupra ta...depinde doar de tine...cum spuneam, o spun si o voi mai spune mai mult ca sigur...totul pleaca din interior:)


  5. crystalball Says:

    dar pana ajungi sa stii cine esti, ce faci? cand vezi ca tot ce esti, ca tot ce faci nu iese bine, ce faci?
    oamenii au nevoie de schimbari, eu le numesc adaptari, in esenta suntem aceeiasi, rar se schimba esenta doar atunci cand impactul este prea dur.


  6. Asta e in principiu la inceput...sunt de acord cu tine aici...eu ma refeream atunci cand esti deja format si incepi sa bati campii aiurea pentru ca ai impresia ca e mai verde tarlaua vecinului si uiti de tine...


  7. Anonim Says:

    Nu poti ramane neschimbat! Pe mine m-au schimbat mult anii petrecuti departe de casa, la facultate, departe de parinti si de tot ce insemna siguranta si ocrotire.
    Am inceput sa vad oamenii cu alti ochi, sa nu imi mai pese de parerile lor, nesolicitate, dar prezente dupa orice decizie sau cuvant, am invatat sa nu mai cred tot ce par sau vor sa para unele persoane..
    Nu trebuie sa iti para rau pentru schimbari.


  8. Nu neaprat ca imi pare rau pentru schimbari...e foarte adevarat ca datorita situatiilor permanente prin care viata ne incearca, ne adaptam usor, usor si capatam o asa-zisa imunitate...ceea ce voiam eu sa subliniez in acest post, este ca nu ma schimb de dragul artei si ca nu ma pot fi diferit in alte situatii doar pentru a incerca sa ma integrez sau pentru ca ceilalti sa ma poata vedea intr-un fel sau altul...m-as minti mult prea mult si nu as putea sa ma simt bine...


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !