Mi-e dor...

Conform DEX-ului, dorul este un sentiment de melancolie produs de dorinta de a vedea pe cineva sau ceva drag; alean; nostalgie. Ca un al doilea sens intalnim suferinta din dragoste; dorinta de a revedea persoana iubita. Mai exista "a duce dorul"(pofta, etc) precum si "in dorul lelii"(la intamplare, intr-o doara).



Revenind la realitate, pot spune ca mi-e dor de prea multe lucruri pentru a imi da seama de ordinea in care mi-e dor de ele. Atatea vise, idei marete sau nu, planuri realizabile pana la un punct, persoane dragi si speciale, prieteni aflati departe sau pe care nu i-am mai vazut sau petrecut timpul impreuna cu ei de multa vreme, rude aflate in aceleasi circumstante si lista poate continua...mult prea multe chestii spulberate intr-o clipa, deseori venite in momente in care nu te astepti, ba mai mult, venite mai multe odata...



Nu rezolv nimic daca incep sa ma plang aici despre nerealizarile mele, tot ce vreau de la postul asta este sa aduc in vedere aspectul urmator...toate sunt trecatoare(unele mai multe decat altele), nimic nu dureaza pentru vesnicie(in afara fericirii vesnice pe care o vom dobandi in Rai daca avem credinta)...totul e un joc nenorocit, un cerc vicios care se deschide deseori si pici din el fara sa realizezi de ce sau ce s-a intamplat. Daca vei incerca sa gasesti raspunsuri...cea mai proasta varianta...nu exista asa ceva, sau exista dar cu siguranta nu vor veni cand vei dori tu...daca crezi ca cineva te poate ajuta in lupta cu aceste chestii...te inseli amarnic...nu exista altcineva decat tu care te poti ajuta in astfel de situatii. Nu poti uita unele lucuri, unele persoane, iar imaginile iti vin permanent in minte si nu reusesc sa te impace cu faptul ca ai pierdut mult si multe.

Dorul acesta care se naste in tine nu este decat o reactie normala...trebuie sa incercam sa pastram tot ceea ce a fost bun si sa nu ne mai gandim la mareata intrebare "Ce ar fi fost daca ?" (urasc intrebarea asta...mi-o pun de prea multe ori pentru ca mi-a rapit fericirea din prea multe situatii) . Cat despre cei care fac sentimentul in tine sa zburde liber...aici e discutabil...pentru ca dincolo de simtiri, trebuie sa iti dai seama daca toata aceasta corvoada merita...daca da, atunci merita tot efortul pentru ca la un moment dat lupta se va termina, si o noua etapa frumoasa din viata va veni...daca nu...atunci depinde doar de tine sa o inlaturi...

Cat despre mine...am inceput sa ma identific tot mai mult cu urmatoarea melodie...si cred ca am nevoie de o pauza serioasa de la meditat, gandit, regretat, etc pentru a-mi da seama cum sta treaba cu sufletul si mintea mea. Aproape fiecare vers parca ma cuprinde intr-un mod personalizat. Cu ajutorul Domnului trecem peste toate...sa nu uitam asta !
http://www.youtube.com/watch?v=7eXnukJFlbQ
Categories : | edit post
12 Responses
  1. Anne Says:

    Bine zici..foarte buna abordarea.
    Sunt putiti cei care realizeaza ca nimic nu este vesnic, totul este tracator..dar cu ajutorul Celui de Sus le rezolvam pe toate.O zi frumoasa iti doresc!


  2. Multumesc mult Anne. Imi plac articolele tale de asemeni.Domnul sa ne binecuvinteze pe toti !


  3. Zadkielix Says:

    De o saptamana urmaresc cu atentie tot ceea ce scrii, gandesti si creezi!
    POT MARTURISI CA MI PLACE MANIERA ta de a scrie cat si subiectele pe care le abordezi!
    Despre dor sae pot spune foarte multe! Tu ai realizat o sinteza ce ai si particularizat-o!
    TOT RESPECTUL!


  4. Multumesc mult Danielix:) atat pentru ca urmaresti blogul, cat si pentru laudele aduse. Multe bucurii si succese in viata !


  5. adidas Says:

    foarte bine descris


  6. Multumesc mult Adidas:). Te mai astept pe blog:)


  7. Fairy` Says:

    Oricat de multe am avea, la un moment dat... le pierdem sau nu le mai putem avea, dintr-un motiv sau altul.
    Este inevitabil sa nu ne fie dor...


  8. Asta asa e...doar ca nu mereu poti sa spui "am ales eu" pentru ca uneori nu depinde numai de tine...


  9. crystalball Says:

    mda... in opinia mea, dorul poate crea slabiciuni.. nu este intotdeauna un sentiment constructiv. e acel ceva care te tine pe loc cateodata si te incurca in luarea deciziilor si economisirea timpului.
    in ceea ce priveste trecutul, realizarile si nerealizarile, nu mai poti schimba nimic din ce ai facut, dar poti sa stii ce sa faci..cat de aspectul trecator al vietii, ne face sa realizam ca traim de ceva timp, dar nimic din ce ni se intampla nu e nou, totul s-a mai intamplat o data sau mai demult, poate nu noua, dar a mai fost acel ceva o data.. istoria se repeta, cadrul se schimba.


  10. Ai adus in vedere un aspect corect, zic eu...la fel de corect este faptul ca numai de noi depinde atunci cand e timpul sa ne regasim, sa trecem peste intamplarile mai putin frumoase ale trecutului, dar totusi, sa nu uitam momentele unice din viata noastra...cum am mai spus-o...totul pleaca din interior...


  11. Anonim Says:

    Ai uitat sa spui ca "dor" nu poate fi tradus in nicio alta limba cu acelasi inteles din limba romana...Dorul e un sentiment extrem de puternic,care poate conduce la alte sentimente,cum ar fi cele de descurajare,la o slabiciune profunda si chiar la depresii...insa,poate fii controlat,prin lupta cu noi insine..Se spune ca una cere mintea si alta face sufletul,e adevarat si acest aspect,insa suntem stapani pe propriul corp si ne putem controla trairile...


  12. Asa este Anonim...dar vezi tu...una e sa incerci sa izolezi dorul si celelalte sentimente de care zici tu, stiind ca exista totusi acolo undeva si alta e sa te vindeci complet de urmarile lui;)


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !