Sa speram...

Nu e o scuza...dar nu prea am mai avut timpul necesar sa ma ocup de blog...multe dintre ideile pe care am vrut sa le dezbat de ceva timp au ramas undeva in aer, asteptand sa fie imortalizate aici, dar nu e problema...vi le voi impartasi eu mai devreme sau mai tarziu(e o perioada mai agitata).

In ultimele zile am avut din nou deosebita "placere" sa traim din nou in Romania si sa aflam ca suntem cei mai neinsemnati oameni posibili. Recent, profesorimea a amenintat ca boicoteaza tezele cu subiect unic(ceea ce e de departe cea mai mare idiotenie posibila pe care ar fi putut sa o faca) probabil satui si ei de hotii fara scrupule si sistemul marsav din Romania. Pe de o parte ii inteleg si pe ei, ca au salarii mici, ca e greu, ca li s-a promis o marire cu 50 % a salariilor impusa de o lege votata in unanimitate(Doamne...multa minte le mai trebuie sa voteze asa ceva in aceste timpuri de recesiune !!!) ca nu li se dau bani, etc...dar ce vina au saracii elevi care isi pun viitorul la liceu in mainile acestor teze ???...daca ma va lamuri cineva cu chestia asta, atunci poate mai vorbim. Desigur, de vina nu sunt nici elevii, nici parintii, nici profesorii, doar mari nostri politicieni, mancatori de "cultura" pe paine si tocatori de bani publici in buzunarul propriu(ca doar na...o tara avem si pe aia sa nu o furam ?).

Cum teza trebuia in mod normal sa se dea marti, 5 mai, si pe profesorasi nu ii baga nimeni in seama, solutia pentru ei a fost greva generala in aceste zile de teze...ameteala mare, nimeni nu stia care cum si ce o sa fie pana pe la 6-7 cand presedintele Basescu apare, "salvand patria"(ce gluma buna...impusca-te si gata !). Am citit atunci un raport de presa, care mi s-a parut mult mai mult decat genial si vreau sa va impartasesc si voua din acesta. Seful statului afirma ca : "disputa dintre parinti si profesori , daca ea exista, este inutila"(disputa dintre cine mah deontologule ???...parinti si profesori ?...asta a fost tare...bineinteles ca parintii, probabil ingrijorati de copiii lor si de banii pe pregatiri, etc au sarit la gatul profesorilor initial, dar si-au dat seama mai apoi ca e din cauza voastra, clasa politica). Asa...mai departe..."Dreptul constitutional la greva nu trebuie sa se transforme intr-un drept de a afecta viata a sute de mii de copii"(ai las-o...pe bune ?...si acuma ti-a venit ideea ?...pana acum cand ziceai ca tara e ok si nu ne afecteaza nimeni, si ca marirea aia salariala e posibila te-a durut undeva ?)..."putem depasi criza financiara daca suntem solidari"(cu cine mah ???...esti idiot ?...singura chestie prin care poti fi tu solidar cu cineva e atunci cand furi cu altii la un loc si cand promiti marea cu sarea ca sa te voteze lumea...)

In final, salvatorul Base isi asuma greseala promulgarii salarizarii cadrelor didactice(mare chestie...si-a asumat greseala...a facut ceva concret ?...NU...aaa...pai bine atunci)...In fine dupa tot balamucul, profesorii au amanat greva, teza de marti se da maine si invatamantul ramane oarecum, din nou...in aer...Ce sa mai zicem...tara de tara...mult succes elevilor de clasa a 7-a si a 8-a la aceste teze si in viata !...poate dupa niste zeci de ani vom reusi sa schimbam ceva...
Categories : | edit post
2 Responses
  1. crystalball Says:

    tu compatimesti elevii de clasa a 7-a si a 8-a, care au timp sa isi dea tezele inca o luna si bietii profesori care s-au gandit sa faca greva pt ca sunt satui de salariile pe care le primesc, insa ai uitat cateva aspecte (pe care o sa le simti cat de curand cred eu):
    1. prof universitari au salarii tare frumusele si tot lor o sa li se mareasca,
    2. sa vrea salarii cu 50% mai mari mie mi se pare o aberatie, care nu ma uit la stiri, dar stiu clar ca nu o sa primeasca asa ceva pt ca nu au de unde;
    3. sa amani o teza cu cateva zile nu e atat de grav, dar sa aiba intentia de a merge pana la boicotarea bacalaureatului asta da e o mare prostie si nu doar ca m-ar afecta pe mine, dar sa creada ca tot ce zboara se mananca si ca vor primi asa ceva e doar un vis frumos al lor pe spinarea noastra a elevilor, a caror soarta se schimba de la an la an, de la zi la zi intr-un viitor nesigur, nu ca nu ar fi destui elevi total pe dinafara le dau si ei o "mana de ajutor"
    in final, traim intr-o tara total dezorganizata, lipsita de originalitate si uneori chiar de gandire, si vb in numele majoritatii ca vb aceea cu o floare, doua, trei.. nu se face primavara..


  2. Foarte corect...eu doar atrageam atentia ca nu mi se par a fi vinovati nici profii, nici parintii si cu atat mai mult nici elevii...doar sistemul din Romania si clasa politica


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !