Cutiuta cu amintiri

Se apropie sfarsitul si acestui an scolar 2008-2009 din care ne despart de vacanta cea lunga a verii doar 2 saptamani si jumatate. Scoala inca se mai face(cel putin in teorie), pentru ca majoritatea notelor sunt deja consemnate. Va urma bacul si examenul de admitere la facultate(sau nu...) pentru cei de a 12 a(le uram mult succes).

Ca de obicei, cam prin perioada asta, clasele terminale au meci cu profesorii care i-au indrumat timp de 4 ani spre sferele educatiei. Astazi, mi-am adus si eu aminte de clasa a8a. Am avut onoarea sa ii scriu primul cateva din gandurile si urarile mele prietenei mele care termina aceasta clasa. Mi-am adus astfel aminte(oarecum inevitabil, dar e destul de frumos pentru ca iti aduci aminte cu placere de astfel de momente peste ani) de clasa noastra a 8a(promotia 2005-2006 a Colegiului national "Nicolae Iorga" din Valenii de Munte).

Ma uitam pe tricoul meu de atunci, de la meciul nostru cu profii...cate amintiri. Parca fiecare din colegi prin inscrisul respectiv, imi aparea in fata, precum si alti prieteni care au terminat de niste ani... Mesajul lor strabatea calea timpului, de fiecare dintre ei amintindu-mi in momentele noastre frumoase. Cu o parte dintre ei ma vad inca aproape mereu, dar sunt si unii pe care probabil rar o sa am ocazia sa ii mai revad. Nu pot sa zic ca nu mi-e dor de clasa respectiva( chiar daca eu am aterizat cu un an mai tarziu decat era normal, si chiar daca am avut "mici" neintelegeri intre noi). Uneori realizezi ca ar fi fost mult mai frumos daca lasam la o parte la vremea respectiva anumite comportamente specifice varstei. Eram o clasa "energica" as putea spune, cu multe caractere puternice, care simteau de cele mai multe ori nevoia sa se lupte pentru suprematie. Din aceasta cauza, ne intelgeam mai bine doar cand eram in situatii solo...in rest grupuletele se atrageau in acest cerc vicios ca niste magneti, iesind scantei puternice.

In fine, cam de pe la jumatatea clasei a8a incolo ne-am dat noi seama ca ar fi mai bine sa ne unim si noi fortele, ca o sa ne despartim de grup. Atunci a fost chiar frumos...parca toate neintelegerile si energiile vremii disparusera, incununate de o armonie colegiala. Imi amintesc afisul de meci(Looney Tunes...ce copii nebuni eram !), tricourile, meciul si bineinteles defilarea prin oras(ne facuseram si noi mari mah...ce stiti voi).

Ultima strigare de catalog se apropia cu pasi repezi si nu am simtit cand se terminasera anii de gimnaziu...testele nationale ce urmau aveau sa ne imparta pe diferite drumuri...din fosta noastra clasa, prin liceu suntem majoritatea...impartiti bineinteles pe la clase diferite...ce vremuri...si te gandesti ca mai e un an...repede mai trece timpul...
Categories : | edit post
5 Responses
  1. crystalball Says:

    va mai trece un an si o sa traiesti acelasi sentimente de regret, dar in varianta supra dimensionata.. banchetul, dar mai ales meciul au fost pt clasa mea lucrurile ce ne-au unit si ne-au fct sa realizam ca nu o sa mai fim impreuna ca acum ( nu pe toti, ca nu avea cum), ca vom pleca fiecare pe drumurile noastre si chiar daca ne vom mai intalni( cati o sa mai vrea asta, ca unii daca o sa ne salute o sa fie bn:))), nu va mai fi la fel.. nu regret ca am crescut, regret doar ca totul a trecut si trece din ce in ce mai repede si eu parca raman in urma.. cu rasuflarea taiata, prinsa in usile unui tren care nu sta mult in statie..


  2. Probabil...nu trebuie sa regreti, doar sa iti amintesti de momentele frumoase;)...acestea raman in ganduri si suflete


  3. crystalball Says:

    bn.. sa zicem ca nu regret, ma enerveaza ca timpul trece prea repede cand ar putea sa treaca si el mai incet , sa mai astepte, sa aiba rabdare cum zicea preda.. sunt momente care as vrea sa dureze mai mult, si tocmai alea dureaza mai putin, de parca sunt stele cazatoare..


  4. Inteleg...asta e...cum s-ar spune..."carpe diem"


  5. crystalball Says:

    si acum ma bucur atata de mult ca a trecut...


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !