Primavara...doar pentru unii ?

A revenit primavara !!!...anotimpul in care natura se retrezeste inverzind si care la randul ei ne trezeste si pe noi din starea de "amorteala" acumulata de-a lungul a cam 5 luni in care am fost mai mult obligati sa ne petrecem timpul in casa...Poate asta e si unul din motivele pentru care nu am mai scris atat de des(mai sunt si altele, si o oarecare doza mai subtila de inspiratie, lipsa de chef sa dezbat unele subiecte, etc). In fine, dupa o vreme lunga in care asteptam anotimpul asta si mai ales aceste temperaturi si frumusetea vremii, iata ca in sfarsit a venit pentru a ne aduce zambetul pe buze.

Weekendul asta in special, pentru mine a fost unul distractiv...a inceput cu vinerea, o zi foarte frumoasa, in care am fost pana la Ploiesti cu 2 prieteni "la cules" de cadouri de majorat, a urmat un biliard, majoratul propriu-zis si somn...sambata fotbal la greu cu 4 prieteni buni, urmat de o plimbare seara(ca la cat de mishto era nici unul nu avea chef de stat acasa) prelungita, iar azi o zi la fel de frumoasa tot cu plimbari si iesiri din casa...in orice caz ador zilele astea insorite care te fac pur si simplu sa iesi cat mai mult din atmosfera de 4 pereti pe care o traim mai mereu...

Spre surprinderea mea(si e un fapt ingrijorator) in mai toate drumurile traversate in acest sfarsit de saptamana nu am vazut decat adolescenti ca si noi(de pe la 15-16 ani in sus), tineri si oameni in floarea varstei ca sa zic asa...ceea ce m-a facut serios sa ma intreb : unde sunt frate copiii ?...Eu imi amintesc si acum(si chiar vorbeam acum vreo ora cu o buna prietena de-a mea) ca de abia asteptam sa dea caldura, sa ne strangem o gasca de nebuni si sa jucam de-a v-ati ascunselea, sotronul, tara, tara vrem ostasi sau multe alte jocuri care ne-au infrumusetat copilaria, pana seara tarziu(cand ne chemau parintii, ca altfel mai greu...), nu aveam probleme de gen murdarie, sau complexe de gen "vai ma vede X sau Y ", pur si simplu era frumos, distractiv si sanatos. Ma uit din ce in ce mai des la pustii de 10-11 ani de acum sau chiar la unii si mai maricei care viseaza la masinile pe care o sa le conduca la 18 ani, la distractii si bautura in cluburi si discoteci, sau care stau non-stop in casa virusati de sindromul internet sau messenger, sau mai rau dependenti de jocuri pe calculator...Ce stiam noi cand eram mici de asa ceva ? Nici prin cel mai visator gand al nostru nu ne trecea...

Asa ca...o fi primavara doar pentru noi cei din ultimele daca nu chiar ultima generatie care s-au mai jucat doar de dragul distractiei si a copilariei pana seara tarziu afara ? sau nu vrem sa mai recunoastem ca suntem inca copii ?...eu am zis-o, o zic, si o sa o mai zic...ma simt doar un copil imbatranit inainte de timp...dar care nu va uita niciodata de unde a plecat. Si in final un sfat...BUCURATI-VA DE ZILELE ASTEA FRUMOASE, IESITI LA O PLIMBARE, FOTBAL, JOGGING, SAU ORICE VA FACE PLACERE...OUT !!!
Categories : | edit post
4 Responses
  1. crystalball Says:

    de cand omul e pe pamant a incercat sa isi usureze traiul.. asa si copiii, atata timp cat tatelu ala cu bani multi iti ia calculator si iti mai baga si internet + un telefon "smecher" de ce sa mai iasa copilul din casa, odorul mamii sa nu cumva sa se murdareasca sau sa se loveasca la cap si sa isi piarda ultimii neuroni de la mama lui aia blonda:))
    asta e explicatia.. internetul ajunge sa inlocuiasca plimbarile, jocurile frumoase ale copilariei noastre(care necesitau conditie fizica) cu ceva simplu si comod=> copii obezi obsedati de internet! trist, trist procesul tehnologiei


  2. crystalball...de vreo cateva ore tot vreau sa afirm ca ai mare dreptate si ca ai tot respectul meu pentru afirmatia ta...am niste probleme din cate vad cu afisarea commenturilor, asa ca o sa folosesc genul asta de fereastra...sper sa mearga;))


  3. delia Says:

    crystalball ... nu e vb de procesul tehnologiei , e vorba de evolutia oamenilor..asta e trista. Tehnologia nu are nicio leg cu ceea ce fac oamenii...ca fiinte ratonale atat ar trebui macar : sa constinetizeze viata dincolo de avantajele astea multiple tehnice si sa o lase macar in vremea copilariei sa fie cat mai umila si simpla..ca lucrurile oricum se complica de la sine mai tarziu ;)


  4. crystalball Says:

    delia, tehnologia este facuta de oameni, este de fapt evolutia oamenilor.
    ea usureaza traiul nostru, ne face mai comozi..
    si majoritatea oamenilor sunt disperati dupa timp, stresati, obositi sa mai alega altceva sau sa se gandeasca la copilarie. nu se mai poate pastra inocenta copilariei si cu siguranta nu poti renunta la beneficiile pe care le ai folosind tehnologia.. asta ne leaga in ziua de azi comunicarea, internetul, si iesirile doar cu prietenii deja facuti dupa anumite criterii stricte. lumea este ingamfata si nu ii alege decat pe cei care au aceleasi principii proaste ca ale lor:D (asa mi se par mie)
    si ce copil vrea azi sa fie copilaros, inocent?? cand se gandesc toti la sex si isi fac profil la 12 ani pe hi5 cu poze sexy, cer commentu-ri si fetele intreaba pe forum-uri daca la 12 ani pot ramane insarcinate daca s-au atins, sau mai grav sunt mandre de ce au facut in baia scolii??
    unde e copilaria?? generatiile urmatoare mi se par inconstiente si lipsite de orice simt al gandirii sau al responsabilitatii.
    copilaria in ziua de azi nu trece de 5 ani si o au decat cei care nu beneficiaza de calculator, si ies afara din casa, care nu au o mama hiperocrotitoare.


Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !