S-au intors actorii

Dupa o binemeritata pauza competitionala, presarata de stiri care mai de care mai picante, de cantonamente prin diferite locatii sau de transferuri asteptate sau mai putin asteptate, s-a intors(in sfarsit...nu ca am duce dorul unui fotbal de calitate la noi in tara,pentru ca mai avem mult de lucrat pentru a ajunge la nivelul fotbalului din Europa) returul(sau ce a mai ramas din el, ca 2 etape se jucasera deja din decembrie) Ligii I.

Sa mentionez, pentru frumusetea postului, ca acum o saptamana s-au jucat si meciuri in care calitatea fotbalului este una la nivel inalt(Champions League). Din nefericire pentru noi, chiar daca parem a ne descurca in aceasta competitie(macar in faza grupelor) suntem pe final adusi pe pamant de "magicienii" de la echipe precum Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Real Madrid, Barcelona, AC Milan...(si lista poate continua cu actualele forte ale Europei).


Revenind la "oile noastre"(nu am spus intamplator acest lucru) vreau sa vorbesc putin inainte de a comenta etapa care tocmai s-a incheiat despre echipa mea de suflet. Probabil stiti si daca nu, veti afla ca eu sunt un mare fan al echipei Rapid Bucuresti de ceva vreme. Poate va intrebati de ce am ales aceasta echipa in topul preferintelor mele?...Buna intrebare...cred ca se intampla prin 2002 cand am vizionat(pe atunci fiind fan Astra Ploiesti) o finala de Cupa Romaniei dintre Dinamo Bucuresti si Rapid Bucuresti incheiata cu victoria Giulestenilor. Mi-a placut atat de mult stilul de joc, atmosfera creata de Legione Granata si jucatorii, ce dadeau totul pe teren incat am ramas un fan(fanii adevarati tin cu echipa si la bine si la greu). A urmat titlul din 2003, repriza a doua a meciului cu Anderlecht Bruxelles, care ne-a despartit de prima calificare a unei echipe romanesti in grupele Champions League, iar in 2005, cea mai mare performanta in cadrul cupei Uefa(sfertul ghinionist cu Steaua, cand aceasta s-a calificat dupa un 1-1 pe Giulesti si 0-0 pe Lia Manoliu) , dar si lupta pana in ultima etapa pentru adjudecarea titlului cu aceeasi echipa...A urmat castigarea consecutiva a Cupei Romaniei in 2006 si 2007(pentru toate aceste performante , noi, fanii, ii vom fi recunoscatori mereu lui Razvan Lucescu).
In momentul actual, echipa este intr-o criza financiara fara precedent, speculandu-se ca este in pragul falimentului datorita neintelegerilor dintre George Copos si Fathi Taher...(si nu mai zic nimic pentru ca sunt prea multe de zis). Ca in fiecare an, este concurenta la titlu, chiar daca acum pare oarecum departe acest vis pe care Torcida Visinie nu l-a mai trait de 6 ani...Si acum sa vedem cateva din rezultatele etapei...:
Poli Iasi - Univ. Craiova 1-0
Steaua - SC Vaslui 1-1
FC Timisoara - FC arges 2-1
Unirea Urziceni - FC Brasov 0-0
Gloria Bistrita - Rapid 1-3
CFR Cluj - CS Otopeni 1-0
Dinamo - Pandurii - 3-0
In urma acestei etape, in frunte se mentine liderul Dinamo(speram ca nu prea mult:))...cu 38 p), urmata de Unirea Urziceni(35 p), FC Timisoara si CFR Cluj(cate 32 p), Rapid(31 p) si Steaua(30 p). La polul opus se gasesc echipe precum Poli iasi(19 p), Gaz Metan(15 p), CS Otopeni(9 p) sau Gloria Buzau( 3 p).
In final nu pot sa sper decat ca spectacolul Ligii I sa fie din ce in ce mai la el acasa cum s-ar spune si nu in ultimul rand..."Urla de fericire, si zambeste cand esti trist, fii intotdeauna mandru ca esti rapidist" !!!
Categories : | edit post
0 Responses

Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !