Bitza..."urban soul-ul orasului"


In 2004 , se naste un nou gen muzical in familia hip-hop-ului romanesc. Apare pe piata primul album de urban soul , "Sevraj" , semnat Bitza. Momentul coincide cu debutul solo al artistului , a carui cariera incepea cu multi ani in urma , in urma colaborarilor cu nume consacrate ale rapului autohton. Genul urban soul devine elementul ce-l va defini si caracteriza pe Bitza.


Asa avea sa inceapa frumoasa poveste a unuia dintre cei mai apreciati artisti din Romania. Cei care cunosc si asculta Bitza stiu despre ce vorbesc eu acum.

Coincidenta sau nu...anul 2004(debutul lui Bitza ca artist de urban soul) coincide si cu formarea sau mai bine zis transformarea mea ce avea sa ma ghideze in continuare spre anii ce urmau sa vina cu bune si rele. Toate melodiile, mesajele si tot ce avea sa insemne Bitza, urmau sa aiba o influenta puternica pozitiva asupra mea si acest lucru va poate fi confirmat de catre cei care ma cunosc...poate de asta(pe langa faptul ca Bitza merita tot respectul pentru cariera sa) am ajuns sa il apreciez atat de mult...

Sa lasam subsemnatul ca vom mai avea timp sa vorbim despre mine si sa ne indreptam atentia asupra acestei zile pe care i-o dedicam lui Bitza...(nu ma astept acum ca voi sa fiti neaparat interesati...acest post este in principiu dedicat fanilor...asta nu inseamna ca ceilalti nu pot citi)

Dupa albumul "Sevraj" in care s-au bucurat de un succes aparte piesele "Urmatorul pas" si "Vorbeste vinul", a urmat al doilea CD semnat Bitza numit "Sinuciderea unui inger" pentru care artistul a primit "discul de aur". Aici putem regasi piese foarte ascultate precum "Sinuciderea unui inger", "Take me slow", "Aripi Frante" sau "Razboi in doi". Partea a treia a povestii se numeste "Fapte bune" si bineinteles ca si aici regasim piese importante precum "Armele pregatite", "Fapte bune" sau "Ultima suflare".

Dupa 2 ani si jumatate de asteptare, fanii(printre care si eu...de abia am asteptat albumul asta...am simtit o implinire fantastica atunci cand am putut sa-mi delectez urechea cu "finetele de track-uri" de pe acesta) s-au putut bucura de incununarea celorlalte 3 albume in unul nou semnat Bitza(la care artistul a colaborat cu nume importante din industria muzicala precum Grasu XXL, Loredana, Adrian Despot, Aforic, Guess Who, Carbon,...) in care artistul si-a implicat, cred eu, o mare parte din sufletul sau(poate si din cauza ca este primul album realizat integral fara nici un fel de ajutor din partea oricarei case de discuri sau colaboratori). Albumul se numeste(daca nu stiati deja) "Sufletul orasului" si contine piese, care parerea mea definesc genul urban soul si se identifica cu artistul intr-o mare masura, precum "Sufletul orasului", "Lasa-ma sa-ti arat", "Pofta de viata" , "In urma noastra", precum si superba realizare a acestuia, "Sinteze"...

Cum astazi are loc lansarea oficiala a albumului 4 in club Gossip din Bucuresti la orele 20:00, nu putem decat sa fim bucurosi(eu cel putin sunt foarte) de noua realizare a lui Bitza. Imi pare foarte rau ca nu pot fi acolo, dar nu poti face numai ce ai vrea in viata. Astept cu nerabdare urmatoarele albume semnate Bitza pentru a continua povestea...si inca ceva foarte important...LA MULTI ANI, toate cele bune, multa sanatate, multa bafta si respect !!!
Categories : | edit post
0 Responses

Trimiteți un comentariu

Fiecare dintre voi are o parere, pe care eu voi fi bucuros sa o vad scrisa, aici, pe locul meu de regasire virtuala...cum spuneam mereu, o sa fac tot posibilul sa va raspund la toate...de asemenea, in urma unui articol, raman parerile fiecaruia, iar la urma constatam daca am tras sau nu vreo concluzie...

Asadar...va astept ca intotdeauna cu parerea voastra...o zi buna !